(Last Updated On: 18. marts 2014)

Torsdagsbuffet1
Der var lækker mad, hyggeligt samvær og en skøn stemning i Store Heddinge MadMarked, da de sidste torsdag serverede deres første torsdagsbuffet for over 80 spisende gæster. (Foto: Rikke Michael Hansen)

STORE HEDDINGE: Sidste torsdag slog Store Heddinge MadMarked i Algade for første gang dørene op til deres økologiske torsdagsbuffet, og tilslutningen var over al forventning.  Under overskriften “Griseri på bankdirektørens gamle kontor” blev der serveret pulled pork – 24 timers marinering og 15 timers stegning af fritløbende grise fra Gydehøj i Mern – ledsaget af bagte kartofler, coleslaw, salat, sojabønnesalat og vegetartilbehør.
”Vi er ovenud, fuldstændig vildt tilfredse med vores første torsdagsbuffet. Selvom maden først stod klar på buffeten fra klokken 17.30, begyndte de første at droppe indenfor klokken 17.00. Allerede 17.20 var alle pladser i MadSalen (bankdirektørens gamle kontor, red.) taget, og vi måtte ud og lede efter ekstra borde og stole, som vi lånte os til hos naboerne”, fortæller en begejstret Kenneth Boa, der står for den daglige drift af MadMarked i Store Heddinge.
For at imødekomme den store tilslutning blev lånemøblementet sat interimistisk op rundt omkring i selve butikslokalet. Mere end 100 var igennem butikken, og der blev serveret godt 80 tallerkener.
Stemningen i de gamle banklokaler var lige præcis, som MadMarkedets folk kunne ønske det. Ung og gammel, høj og lav, familier på tværs samlet ved langbordene, og snakken gik lystigt på kryds og tværs.
”Ligesom i de gamle dage i forsamlingshuset, hvor man dukker op og taler med dem, der nu er der. Sågar dem, som stod i kø og ventede, fik en fest ud af at stå og vente – og nogle ventede endda over en time på at få et bord”, fortæller Kenneth Boa. Hertil kan oplyses, at køen med ventende gæster flere gange i løbet af aftenen nåede helt ud på Algade.
Fremadrettet kan man hver torsdag mellem 17.30 og 21.00 nyde økologisk hverdagsmad af lokale råvarer i MadSalen. Det koster 98,- kroner for buffeten, mens børn under tolv år betaler halv pris. Dertil kan købes drikkevarer i MadMarked butikken til samme priser som normalt – der er både sodavand, saft, øl og vin at vælge imellem.
Næste torsdag står der marrokansk på menuen. Her kan man smage oksekød af stude fra Frenderupgård ved Holbæk, der har simret i tomat krydret med koriander, spidskommen, kanel og citron. Desuden couscous, falafel, fladbrød og dukkah dip med mere.
rmh

Skriv en kommentar