(Last Updated On: 19. december 2019)

Opvarmning og taktik inden kampen mod Næsgaard Efterskole fløjtes i gang. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Strøby Egede: To dage før juleferien vandt fodboldholdet fra Gymnastikefterskolen Stevns i topopgøret mod Næsgaard Efterskole. De to hold mødtes på kunstgræsbanen ved Strøbyhallen.

Efter to gange 40 minutter endte kampen med slutresultatet 3-1 til eleverne fra Boestofte, der sammen med fem andre fodboldhold fra efterskoler rundt omkring på Sydsjælland, Lolland og Falster spiller i række C i DBU’s efterskoleturnering.

Fodbold som linjefag i 4 år

Gymnastikefterskolen Stevns har gennem alle årene haft fodbold som valgfag, der fra skoleåret 2015/16 blev linjefag.

I år har 16 drenge valgt linjefaget, som er på skemaet tre gange om ugen. Her bliver de undervist af skolens faste lærer Kasper Nielsen samt timelærerne Flemming Nielsen og Kevin Timm, der udover at undervise på Gymnastikefterskolen Stevns også spiller fodbold i 2. Division for Brønshøj.

På fodboldlinjen arbejder spillerne med deres individuelle færdigheder og kollektive forståelse for fodbold, og de får både udviklet deres taktiske, tekniske og fysiske evner på banen.

Udover kampe i efterskoleturneringen, arrangeres der i løbet af skoleåret også kampe mod andre modstandere, og elverne kommer også afsted på en linjefagstur.

Sammenhold og social læring

Mads Nielsen fra Holbæk går på Gymnastikefterskolen Stevns, hvor han bl.a. har valgt fodbold som linjefag. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Én af de elever, der i år har valgt fodbold som linjefag, er Mads Nielsen fra Holbæk, der efter 9. klasse har valgt at tage et år på Gymnastikefterskolen Stevns.

Muligheden for at få fodbold på skemaet var en af årsagerne til, at Mads valgte efterskolen i Boestofte. Det er ikke kun den fysiske og tekniske træning, han sætter pris på.

– Vi har et rigtig godt sammenhold, og socialt lærer vi rigtig meget, fortæller Mads, der spiller på midtbanen.

Således også i dagens kamp, hvor han stod for to af de tre mål fra Gymnastikefterskolen Stevns. Det sidste mål blev sat ind af Elias Danielsen.

Mads’ andet linjefag er Friluftsliv, og efter et år på efterskole har han planer om at tage en HHX på handelsgymnasiet.

Overvintrer på toppen

Gymnastikefterskolen Stevns havde godt styr på modstanderne fra Næsgaard Efterskole i store dele af kampen. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Inden opgøret lå Næsgaard Efterskole fra Stubbekøbing på Falster på en førsteplads, men onsdagens sejr til Gymnastikefterskolen Stevns betyder, at de efter fem spillede kampe i efteråret nu kan drage på velfortjent juleferie med en topplacering i rygsækken – med fire vundne kampe og en enkelt uafgjort. Dog venter yderligere seks kampe i forårssæsonen, inden den endelige vinder kåres inden sommerferien.

De øvrige efterskoler, der deltager i rækken, er Idrætsefterskolen Grønsund på Bogø, Gunslevholm Efterskole ved Nørre Alslev på Falster, Svenstrup Efterskole ved Næstved samt Halstedhus Efterskole ved Nakskov på Lolland.

Der er for øvrigt også fodboldhold med piger på gymnastikefterskolen. De mødte pigeholdet fra Næsgaard Efterskole, umiddelbart efter opgøret mellem drengene.
rmh

Skriv en kommentar