(Last Updated On: 9. februar 2018)

Seks børfulde genbrugskalk er hentet fra Store Heddinge Vandværk. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Torsdag formiddag var der trillebørstræf på Nytorv. Syv mand og seks trillebører mødtes kl. 10.30, og herfra gik turen videre til Store Heddinge Vandværk for at hente en børfuld genbrugskalk til egen have.

Siden sommeren 2017 har Store Heddinge Vandværk med et nyt blødgøringsanlæg fjernet kalken fra drikkevandet, og restproduktet er små kalkperler bestående af rent kalk bundet til et mikroskopisk sandkorn. Der forventes at være omkring 60 tons genbrugskalk årligt.

En stor del af kalken bliver hentet af en lokal landmand, men der er stadig rigelige mængder i den grønne container, som står placeret ved vandværket på Sigerslevvej, og her er alle velkomne til at komme forbi i vandværkets åbningstid og tage en spandfuld eller trillebørfuld med hjem.

Det gode tilbud besluttede syv af mændene fra Ældre Sagens mandlige madlavningshold for finere mad sig for at gøre brug af.

Med trillebøre, skovl og spand var der afgang fra torvet, og hjemturen – med tre pitstops undervejs – gik også forbi Nytorv.

Kalkperlerne vil mændene bruge hjemme i haven, for det skulle være så godt for græsset – og mindre godt for mossen.

På mandag mødes madlavningsholdet i køkkenet, og på menuen er græsk moussaka, hjemmebagt brød – og til forret en bagt avocado med æg.

Henholdsvis superføde til græsplænen og superføde til mændene. Velbekomme.
rmh

 

Skriv en kommentar