(Last Updated On: 29. november 2019)

Tillykke til alle de borgere og virksomheder, der til daglig bruger lokalbanerne i Nordsjælland. De har med en bevilling på 500 millioner kroner nu udsigt til, at de fem lokalbaner får en opgradering, der sikrer, at togene også i fremtiden kan overholde køreplanen.

Netop sådan en bevilling har vi sukket længe efter i Region Sjælland, hvor Østbanen, der kører mellem Køge og henholdsvis Rødvig og Faxe Ladeplads, rent ud sagt ikke leverer et ordentligt produkt. Når der i midten af december kommer nye køreplaner, bliver hastigheden sænket, der kommer færre gennemkørende tog til Køge, og passagererne skal skifte tog undervejs, hvis man er så uheldig at stå på i Rødvig og skal til Køge. Det bliver altså en dårligere køreplan og service over for pendlere og andre, der skal bruge toget.

I Region Sjælland har politikerne fejlvurderet skinnernes tilstand, og derfor er der ikke sat cirka 660 millioner kroner af til at opgradere Østbanen. Og der er heller ikke råd til at optage et lån, lyder det fra regionen. Men regionen har fået investeringstilskud fra staten hvert år til at vedligeholde skinnerne. Hvor er de penge blevet af?

Desværre ser det ud til, at regionen ikke har nok fokus på eller interesse for, at vores lokale jernbane fungerer tilfredsstillende. Det er trist, og det går ud over vores medarbejdere, som skal bruge mere tid på transport.

Jeg håber, at der sidder nogle politikere med røde ører. Det er pinligt, at regionen ikke formår at vedligeholde vores jernbane ordentligt.

Jesper Toftebjerg Andersen
Formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland Falster

Skriv en kommentar