(Last Updated On: 26. marts 2021)

Stevns: Har du set en påskekylling i et træ i nærheden? Så er det de lokale dagplejebørn, der har været på spil.

Under det velkendte corona-motto: ’sammen hver for sig’, har dagplejebørn fra den kommunale dagpleje i hele Stevns lavet flere fælles projekter.

I efteråret malede børnene sten i farverne fra dagplejens logo. Stenene blev lagt rundt omkring i deres lokalområde og blev til børnenes store begejstring genfundet på mange gåture.

Dette forår har dagplejebørnene malet kyllinger og kreativiteten har været stor.

– Børnene har malet grankogler ved at putte dem i en pose med gul maling, som de har rystet, til malingen dækkede koglerne. Når vi gør det på den måde, kan selv de yngste børn være med, forklarer dagplejerne Dorthe og Daniella fra Nordstevns.

Daniella fortæller videre:

– Mine dagplejebørn har pyntet kyllingerne med næb og øjne lavet af sten.

Og Dorthe supplerer:

– Mine børn har brugt valnødder som næb, så området bliver pyntet af meget forskellige kyllinger, men det gør det kun sjovere at finde dem når vi går på tur.

De to dagplejere er enige om, at alle børnene har været glade for at være med til malingen og til at hænge kyllingerne op i deres lokalområde.

Giver fællesskabsfølelse

Dagplejeleder Mette Dyhr Ottesen fortæller, at de fælles projekter er med til at styrke sammenholdet mellem både dagplejere og børn i en tid, hvor de ikke ser meget til hinanden.

– Selv om dagplejerne i hverdagen arbejder delvist selvstændigt, har de alligevel en stor fællesskabsfølelse. Initiativet og planlægningen af de fælles projekter kommer fra dagplejerne selv, der har aftalt det hele via online møder, siger Mette Dyhr Ottesen.

Dagplejerne og børn har i særdeleshed hængt kyllingerne op ved plejehjemmene for lige nu må de ikke besøge og synge for de ældre som de plejer. De forsøger derfor at holde kontakten ved lige ved at hænge kyllinger op i træerne, så de ældre kan beundre dem inde fra stuerne.

– Det har været en stor succes hos både børn og dagplejere og det er helt sikkert ikke sidste gang, vi laver noget fælles for hele den kommunale dagpleje, slutter dagplejelederen.

Dagplejere i hele kommunen har efterfølgende gået ture med børnene og har fundet kyllinger, som de og andre dagplejebørn har hængt op – sammen hver for sig.

(Privatfotos)

Skriv en kommentar