(Last Updated On: 16. april 2019)

Vera Rahbek udstiller på Stevns Fyrcenter

Tommestrup: Stevns Fyrs udstilling i denne måned er med billedkunstneren Vera Rahbek.

Da udstillingen falder sammen med påsken, har hun valgt at lave ophængningen som en påskeudstilling. En af de store akvareller bærer endda titlen ‘Opstandelsen’.

Vera Rahbek er en stærk kolorist, som arbejder med klare farver og geometrier, hvor hun oftest udforsker grænserne mellem det figurative og det symbolske. Hun kalder sin enkle og rene stil for ‘Organisk Minimalisme’.

Vera Rahbek er både billedkunstner og skulptør. Hendes foretrukne materiale er normalt akvarel eller gouache på papir. Men der har også sneget sig en lille flok smukke varder af kalksten med ind i den gamle fyrmesterbygning. Varder er landskabsmærker og vejvisere, og det er også det, de skal symbolisere her.

Som Vera Rahbek siger, så er hele påskedramaet en vejviser i at leve mere intenst og nærværende såvel i det fysiske som i det indre liv.

Der er fernisering af udstillingen påskelørdag den 20. april kl. 13 på Stevns Fyrcenter, Fyrvej 2, Store Heddinge, hvor kunstneren selv vil være til stede. Og hendes mand, forfatteren og sangeren Uffe Jonas giver et nummer.

Skriv en kommentar