(Last Updated On: 10. maj 2022)

Niels Nielsen, Kenneth Simonsen og Ralf B. Hansen fra Rødvig G&I glæder sig over, at entreprenøren nu endelig går i gang med at anlægge to padelbaner foran Sydstevnshallen. Det har de kæmpet for i over et år. (Foto: Erik Nielsen)

Af Erik Nielsen

Rødvig: Padel er på få år blevet én af de mest populære sportsgrene i verden, og interessen for at spille padel er støt stigende i Danmark. Nu præsenterer Rødvig G&I som den første forening på Stevns et baneanlæg på Stevns, som entreprenøren gik i jorden med foran Sydstevnshallen sidste tirsdag.

– På vores generalforsamling sidste år i maj besluttede vi at sætte projektet i søen. Det var der meget stor stemning for på generalforsamlingen, siger Ralf B. Hansen, der er formand for Rødvig G&I om foreningens største investering til dato.

Der modtages to baner fra leverandøren A-Sport i Skive, og det er planen, at de kan holde indvielse af banerne på grundlovsdag 5. juni.

Holder prisen

Selvom det allerede var sidste år, at banerne skulle have stået klar, og alle priser i mellemtiden bare er steget og steget, så holder prisen på banerne.

Og det bliver den største enkeltstående investering klubben nogensinde har lavet på omkring en million kroner.

– Vi har en låst pris fra sidste år. Så det kan man sige er helt fint, lyder det fra formanden, der også kan konstatere, at der indtil videre har været en fin opbakning fra sponsorer:

– Men er der andre firmaer, der gerne vil være med, så er de meget velkomne til at henvende sig. Klubben har taget et lån for at finansiere banerne, da vi regner med, at det bliver en god forretning for os i sidste ende.

De to padelbaner skal anlægges på græsplænen foran Sydstevnshallen i forlængelse af en parkourbane, som Rødvig Borgerforening i øjeblikket arbejder på at samle penge ind til og etablere længst ude mod Rødvigvej.

Med på beatet

Banerne som måler 11 gange 21 meter bliver de første to af sin art på Stevns.

Kenneth Simonsen og Niels Nielsen er begge helt sikre på, at Rødvig G&I satser rigtigt. De er medlemmer af Rødvig G&I og begge passionerede spillere af padelsporten og har indtil videre måttet køre rundt mellem baner i Køge og Faxe samt endnu længere væk for at kunne dyrke deres passion med bat og bold.

– Vi glæder os meget til, at banerne ankommer. Dermed bliver vi first mover på Stevns, så vi kan tilbyde lokalområdet en sport, som ikke findes i forvejen, siger Niels Nielsen, der sammen med Kenneth Simonsen sidder i arbejdsgruppen, som har arbejdet målrettet på at få tingene til at ske.

Ud over at være med i arbejdsgruppen sidder Kenneth Simonsen også i Rødvig G&Is bestyrelse.

– For en gang skyld er vi med på beatet, siger han og peger på, at padel er en sport, som alle kan gå til hele året. I øjeblikket spiller nogle af os i Faxe, hvor der kommer folk helt fra København, fordi de ikke kan få ledige tider derinde, siger han.

Både han og Niels Nielsen ser frem til at arrangere lokale turneringer i padel. De har begge taget en lederuddannelse inden for sporten. Og de to kalder padel for en venlig sport for alle, men specielt børn med diagnoser har glæde af sporten, fordi reglerne er enkle, og der kun er to spillere på banen ad gangen.

– Man kan være i gang med at spille på fem minutter og alle fanger lynhurtigt fidusen. Derfor er sporten blevet så populær, lyder det fra Kenneth Simonsen.

Udlejning på timebasis

Det er meningen, at klubben skal tjene pengene hjem igen ved at leje banerne ud. Både til firmaer og enkeltpersoner.

– Vi tror på, at interessen for at bruge banerne vil være stor. Man kan både bruge sit medlemskab af foreningen som adgangsbillet, eller man kan leje sig ind udefra. Prisen kommer til at ligge på 150-160 kroner i timen, som også inkluderer leje af bat og bolde. Systemet er enkelt, hvor man låser sig ind med en adgangskode, forklarer Kenneth Simonsen.

Ralf B. Hansen er sikker på, at interessen for at at spille på banerne i Rødvig vil være stor.

– Der er så stor efterspørgsel på ledige tider, at vi nok skal få afsat dem. Jeg forestiller mig også, at vi med tilbuddet kan løfte turismen i hele området, siger formanden for den lokale forening.
Det er meningen, at man skal booke tider på en app til mobiltelefonen, der fungerer via en hjemmeside.

– Vi har ikke helt på plads, hvordan vi griber det an med hensyn til medlemmer af klubben og kontingentbetaling. Men det kommer snart, siger formanden for Rødvig G&I.

Skriv en kommentar