(Last Updated On: 29. oktober 2018)

Lørdag den 24. november fra kl. 14.30 til 16 afholdes der fernisering af skulpturparken i Store Heddinge

Symposieholdet er forrest fra venstre: Vera Rahbek, Charlotte Mannstaedt, Morten Schmidt, Rikke Goldbech, Mai Ane Pil Siedentopp, Jens Chr. Jensen, Tina Kallehave, Freja Niemann Lundrup og Thomas Wiesner. Bagest fra venstre ses Lelou Kjærulf, Sofie Amalie Andersen, Ylva Westerhult, Tine Hecht-Pedersen, Pontus Kjerrman, Jens Hanse og Bo Karberg.

Store Heddinge: Ferniseringen af Store Heddinges nye skulpturpark ved Kronhøjvej var oprindeligt planlagt til den 8. september. Skulpturerne stod klar, men det gjorde fundamenterne ikke, hvorfor festlighederne måtte udskydes.

Siden har de 10 færdige skulpturer stået klar ved Stevns Fyrcenter, hvor de blev til under et 14 dage langt symposium fra den 25. august til den 9. september – med 12 nordiske kunstnere, som boede og arbejdede ved fyret.

Grave- og flyttearbejde

Nu er der godt nyt, for i uge 44 vil gravearbejdet på de tiltænkte græsarealer ved Kronhøjvej gå i gang. Og efterhånden som fundamenterne står klar vil skulpturerne komme op på deres rette plads.

– Det er en stor glæde endelig at kunne få skulpturerne på plads i Store Heddinge, udtaler Tim Warner, formand for Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening, der står bag projektet.

– Det har været en lang proces, og meget har vi skulle lære på vejen. Denne her slags projekter, med placering af større ting i det offentlige rum, kræver forskellige myndigheders godkendelse, da der både skal tages hensyn til sikkerhed for trafikken og de besøgende i parkområdet. Det er nu endeligt på plads alt sammen.

Godt for Stevns

Også projektleder for symposiet, Charlotte Mannstaedt, glæder sig over, at skulpturerne nu kommer til byen. Hun har arbejdet intensivt i hele processen med tilblivelsen af skulpturerne, en proces hun beskriver som fantastisk.

– Den slags må vi se at få gjort noget mere af her på Stevns, for det giver virkeligt noget til lokalsamfundet. Alene omfanget af lokale håndværkerne og leverandører, der har været i sving for at komme i mål med projektet, er en gevinst. Desuden er alle de involverede kunstnere nu gode ambassadører for Stevns, fordi de har haft en rigtig god oplevelse med at være her og samarbejde med os, udtaler Charlotte Mannstaedt.

Borgmesteren indvier

Alle borgere inviteres til at komme forbi lørdag den 24. november kl. 14.30, hvor borgmester Anette Mortensen vil indvie parken formelt, og hvor der vil blive serveret lidt lunt at drikke og spise, det fremskredne efterår taget i betragtning.
rmh

Skriv en kommentar