(Last Updated On: 17. september 2015)

Årets brød1Indehaver af Parmo, Jeanette Kühle Vestergaard sammen med bagermester, Mie Madsen. I kurven er der nybagte Boomerang-brød. (Foto: Rikke Michael Hansen)

STORE HEDDINGE: Bagermester Mie Madsen fra Parmo Bageri på Nytorv er efter indledende runde i kampen om at lave Danmarks Bedste Brød og Kage nu videre til finalen, der afvikles på Rådhuspladsen i København på tirsdag.

Mie Madsen er finaleklar i kategorien Fuldkornshvedebrød med hendes ”Boomerang-brød”, der blandt andet indeholder grønt tangmel, poppede durumkerner og Verdensarvsøl fra Stevns Bryghus. Bagermesteren havde udviklet fire forskellige brød, men var lidt i tvivl om, hvilket hun skulle konkurrere med. Derfor blev bageriets kunder spurgt til råds, og blandt de forskellige brød, der blandt andet indeholdt kartofler og æbler, blev Boomerang-brødet en overbevisende vinder.

Nu har tre juryer bestående af tre fagligt kompetente dommere sendt Mies bidrag videre til finalen med i alt ti bagermestre, der dyster om at få kåret deres brød til Årets Fuldkornshvedebrød. Til det offentlige finalearrangement på Rådhuspladsen, står to nye juryer klar til at bedømme og kåre de endelige vindere. Konkurrencen er arrangeret af Bager- og Konditormestre i Danmark og har været afviklet siden 2001. I år var ikke mindre end 371 brød og kager tilmeldt syv kategorier.

”Brødet bliver vurderet i forhold til tre forskellige kriterier: Smagen, som udgør 50 procent, brødets skorpe og krummer 25 procent og så handler de sidste 25 procent om udseende og kreativitet”, fortæller den stolte og meget spændte bagermester.

Selvom den endelige afgørelse først falder den 22. september kl. 16, kan Store Heddinges indbyggere allerede nu købe Danmarks måske bedste fuldkornshvedebrød hos Parmo Bageren.
rmh

Skriv en kommentar