(Last Updated On: 28. januar 2015)

Smiley+byvåben+kroneStore Heddinge Borger- og Handelsstandsforening afholdt Fyraftensmøde om åbningstider, pendlere og turisme

I erkendelse af at Stevns Kommune er en pendlerkommune, havde Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening inviteret alle medlemmerne til fyraftensmøde onsdag den 21. januar på Hotel Stevns.
Initiativet til mødet kommer fra bl.a. Cloud Nine og Mel:B m.fl., der ønsker udvidelse af lukketiderne i byens butikker, så netop pendlerne kan nå hjem og handle.
Store Heddinge by har de samme udfordringer som så mange andre handelsbyer i spørgsmålet om at fastholde og tiltrække nye kunder.
15 forretninger var repræsenteret ved mødet, og som altid når det handler om åbnings- og lukketider, var debatten livlig.
Med formand Tim Warner som tovholder nåede man frem til et forslag om at udvide forretningernes lukketider til kl. 19.00 om onsdagen. Onsdag er i forvejen den ugedag, hvor Store Heddinge by tiltrækker et større opland med både ostebil, fiskebil, Stevns Fødevarenetværk m.fl., der er repræsenteret med biler og boder på Torvet.
Flere var enige om, at det kunne være en oplagt idé at udnytte den synenergieffekt med Torvedagen til også at afprøve ideen med en ugentlig pendlervenlig forlængelse af butikkernes åbningstid.
Onsdag vil butikkerne holde åbent til kl. 19.00 fra og med den 4. marts – dog vil der være undtagelser, idet ikke alle butikker har den samme målgruppe og struktur.

Turisterne er på vej
Turisme blev også debatteret på mødet, og Tim Warner kunne løfte sløret for flere ideer omkring helhedsløsninger og nye attraktioner i netop Store Heddinge by.  En arbejdsgruppe med repræsentanter fra Stevns Erhvervsråd, Stevns Kommune og Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening m.fl. er ved at udvikle og arbejde med ideer om, hvad Store Heddinge by kan byde på af oplevelser.
Flere af de handlende efterlyser først og fremmest en bedre skiltning til byens centrum.
Tim Warner har allerede fået lovning fra Stevns Kommune om opsætning af tre skilte ved byens indfaldsveje med ruteangivelse til centrum.
– ”Jeg tager fat i kommunen allerede i morgen, og rykker for skiltene”, sagde Tim Warner.
De handlende er slet ikke i tvivl om, at turisterne er en sikker vækstfaktor i fremtiden, efter at Stevns Klint er kommet med på Unescos Verdensarvliste, så der er positive forventninger med hensyn til både at fastholde og tiltrække nye kunder til Store Heddinge by.

Skriv en kommentar