(Last Updated On: 19. februar 2021)

Forsamlingshuset i Lille Heddinge har fået donation fra Stevns Brand Fond til lydisolerende og brandsikre lofter

Lille Heddinge: Også forsamlingshusene har det seneste års tid fået lagt noget af en dæmper på aktiviteterne, og de hyggelige samlingssteder for landsbyborgere og private familiefester har i lange perioder været lukket.

Nedlukningen har dog ikke sendt bestyrelsen i Lille Heddinge Forsamlingshus på ferie på ubestemt tid. Istedet har den aktive bestyrelse sammen med en håndfuld andre frivillige fra landsbyen siden årsskiftet haft travlt med adskillige gør-det-selv projekter – naturligvis med respekt for forsamlingsforbuddet på maksimalt fem personer ad gangen.

Fra venstre er det Per B. Jensen fra Stevns Brands Fond samt Rikke Bindslev og Finn Holm Nielsen, begge fra Lille Heddinge Forsamlingshus’ bestyrelse. Det gamle loft i den store sal er allerede pillet ned, og Troldtekt-plader og stilladser står klar. (Foto: Rikke Michael Hansen)

En to-do-liste så lang…

For knapt et års tid siden kiggede Stevnbladet forbi forsamlingshuset på Skørpingevej 5, og dengang kunne forsamlingshusets formand, Rikke Bindslev, præsentere en lang to-do-liste med nødvendige reparationer og vedligeholdelsesarbejder.

Allerede dengang var mange hakker sat; nu er et år mere gået og flere nye flueben på listen er noteret. Heriblandt har adskillige vægge og trælofter fået et friskt lag hvid maling, i køkkenet er kommet nye køleskabe, el og kontakter er blevet skiftet ud og flere nye stålplader som vægbeklædning er på vej.

Flere af udendørsområderne har ligeledes fået en overhaling med bl.a. motorsav og hækkesaks, og nye plantekasser er sat op.

169.000 til materialer og arbejdsløn

Kort før jul fik forsamlingshusets bestyrelse et glædeligt tilsagn fra Stevns Brands Fond, der imødekom en ansøgning om tilskud til nye lofter i de to sale.

– I sensommeren sidste år blev jeg kontaktet af en meget ambitiøs formand, Rikke Bindslev. Jeg er imponeret over, hvor meget bestyrelsen og de andre frivillige har lavet ved huset, siger formanden for Stevns Brands Fond, Per B. Jensen, der sammen med sin bestyrelse hurtigt enedes om at hjælpe med hele projektbeløbet på 169.000 kroner.

For nogle af pengene er der købt et passende antal akustikplader af mærket ’Troldtekt’, som er leveret og nu ligger klar til opsætning. Frivillige har allerede pillet det gamle loft ned i den store sal, og stilladser står ligeledes klar til tømrer- og snedkermester Kim Hansen fra Lille Heddinge, som er hyret ind til opgaven med at montere loftspladerne. Han får god hjælp fra et par frivillige som håndlangere, heriblandt bestyrelsesmedlem i forsamlingshuset, Finn Holm Nielsen.

– Troldtekt er et bæredygtigt materiale, som er vældig populært at anvende lige nu. Det er lydabsorberende og så er det samtidig brandsikkert, forklarer Finn Holm Nielsen, der har eget møbelsnedkeri i Lille Heddinge.

– Med det gamle loft var akustikken meget dårligt. Var her mere end 10 personer, var det svært at føre en almindelig samtale. Med de nye lofter bliver det meget nemmere at leje huset ud, supplerer formanden, der håber på en snarlig genåbning af samfundet, så også forsamlingshuset kan komme i spil igen og atter danne rammen om fællesskaber og festlige begivenheder.

Et meget stille 2020

– Vi havde sidste år omkring 40 aflysninger af forskellige familiefester, og så måtte vi jo også aflyse koncerten med Sylvester Larsen & Nåleøjet, som skulle have spillet den 21. marts sidste år. Siden nedlukningen har vi kun én gang mødtes til fællesspisning, det var i efteråret. Og et patchworkhold, der plejer at bruge huset én gang om måneden, har heller ikke været her, så 2020 har været et meget stille år, siger formanden, der de stille tider til trods fortsat har mange planer for forsamlingshuset.

– Vi har stadig lyst til at gøre en masse ved huset. Her skal gøres sikkert, så det lever op til nutidens sikkerhedskrav. Og så skal vi have skabt en øget interesse for at bruge forsamlingshuset, slutter formanden, der glæder sig til at få de nye lofter monteret.

For så kan de komme igang med næste projekt: et udendørs forårsprojekt med nyt hegn og have.

Formanden når også lige at oplyse om et kommende kursus, som planlægges afholdt i forsamlingshuset i samarbejde med Stevns Kommune, lige så snart tiderne igen bliver mere normale. Det kommer til at handle om, hvordan man skriver en god ansøgning, når man gerne vil søge om midler til sit forsamlingshusprojekt. Kurset vil være for alle forsamlinghusbestyrelser i Stevns Kommune.
rmh

Skriv en kommentar