(Last Updated On: 15. juli 2019)

For kun et år siden begyndte Nikolaj at spille petanque. Forrige weekend vandt han to bronzemedaljer ved DM for juniorer

Nikolaj med de to bronzemedaljer, som han netop har vundet til DM. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Holtug: Onsdag i sidste uge var det Nikolaj Gobjergs 17 års fødselsdag, men det var nu ikke årsagen til, at Stevnsbladet blev inviteret indenfor i hjemmet på Holtug Bygade, hvor Nikolaj bor med sin familie.

I weekenden opnåede han nemlig at vinde to bronzemedaljer ved DM i petanque, som netop er blevet afholdt i Føvling, der ligger midt imellem Esbjerg og Kolding.

Med sin unge alder spiller Nikolaj i juniortruppen, og både i doubble og tripple blev det til flotte tredjepladser. Nikolaj spillede også i single-rækken, men her blev det ’kun’ til en fjerdeplads.

Kan både lægge ind og skyde

Det er kun lidt over et år siden, at Nikolaj begyndte at spille petanque. Det krævede ifølge hans mor, Marianne Gobjerg, lidt overtalelse at få ham til at tage med hen i petanqueklubben i Herfølge, hvor hun også spiller. Men kun den ene gang, for allerede på vej hjem i bilen efter første træning, var han blevet bidt af spillet – og hurtigt blev fodbolden droppet til fordel for petanque.

Og det er der ifølge Nikolaj flere grunde til:

– Det er et sjovt spil, vi har et godt fællesskab, og så fangede det mig også, at man skal bruge matematik og udregninger, forklarer den nykårne 2 x DM bronzevinder.

Med et godt øjemål og stor præcision i sine kast har Nikolaj hurtigt udviklet sit talent. Han er både god til indlæg og til at skyde, og i dag er han med i talentgruppen til landsholdet.

Vil være den bedste

En stor del af fritiden går med det franske kuglespil. Der bliver trænet i klubben TP Herfølge hver tirsdag, onsdag og torsdag aften, og mange af weekenderne går med turneringer. Også om vinteren, hvor spillet rykker indendørs.

Og der skal trænes året rundt, for Nikolaj stiler efter at blive den bedste U23-spiller til næste år.

Det hele går dog ikke op i petanque. Nikolaj har netop afsluttet 9. klasse, og efter sommerferien skal han starte på EUC i Køge, på Data og Kommunikationslinjen.
rmh

Skriv en kommentar