(Last Updated On: 3. maj 2022)

Strøby Egede: Peter Mygind har i mange år haft stort fokus på, hvordan vi styrker gode fællesskaber og får samarbejde til at fungere. Og ikke mindst hvordan man undgår at der foregår mobning blandt eleverne. Torsdag i sidste uge besøgte han Strøbyskolen og fyldte hallen hele tre gange både formiddag og aften.

Med udgangspunkt i bogen Myginds mission og tidligere tv-programmer, hvor Peter Mygind har besøgt skoleklasser – har det været et stort fokusområde for Strøbyskolens bestyrelse og skolens ledelse.

– Da der arbejdes målrettet med dette område, synes vi, at Peter Mygind var den rette til at komme på besøg på Strøbyskolen og holde foredrag for alle elever og alle forældre, forklarer Dorte Ritz Nissen, der er skoleleder.

Der var mange spørgsmål til Peter Mygind fra børnene på Strøbyskolen. (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen)

Forsøgte i 2020

Hele arrangement var egentlig allerede klar tilbage i marts 2020 – da det også var her skolens antimobbestrategi var udarbejdet og skulle præsenteres.

– Men dengang blev det ikke muligt at gennemføre på grund af de mange corona-nedlukninger og restriktioner mod at samle elever og forældre, lyder det fra skolelederen.

To år er gået, men torsdag formiddag og aften lykkedes det endelig at gennemføre arrangementet. Om formiddagen for eleverne ad to omgange og om aftenen for forældre til eleverne.

– Emnet og fokuspunket er jo stadig aktuelt og derfor var vi alle glade for, at det endelig lykkes at gennemføre, forklarer Dorte Ritz Nissen

De tre foredrag i løbet af dagen var selvfølgelig tilpasset de forskellige aldersgrupper.

Først på dagen var det særligt tilrettelagt for de mindste klasser op til tredje årgang – hvor der var fokus på, hvad en god kammerat er?

Det var der flere elever, der have nogle bud på

– En god kammerat hjælper, når man har slået sig, lød et forslag, mens en anden sagde:

– En god kammerat tager en med i legen!

Peter Mygind illustrerede på bedste vis med både krop, stemme og mimik – hvordan eksempelvis en hund altid står klar og er glad, når man kommer hjem.

Den fornemmelse af, at man er super glad for at se hinanden, er det vigtigt at give sine kammerater, hver morgen, når man møder i skolen, sagde han.

De mindste elever havde mange spørgsmål til Peter Mygind undervejs – også om forskellige filmroller, som han har haft gennem tiderne. Det blev der også plads til at give lidt eksempler på i foredraget.

De ældste elever

Senere på dagen var det elever fra fjerde til niende årgang, der fyldte hele Strøbyhallen.

Her blev der blandt andet talt om, hvor alvorlige konsekvenser mobning, gennem måske små, men modbydelige og gentagne handlinger kan have for børn og unge mennesker.

– Det er vigtigt, at alle elever i en klasse tør stå sammen og sige STOP, til dem der mobber. Alle har et medansvar for klassens fællesskab og trivsel, lød det fra Peter Mygind, der havde mange fans både før og ikke mindst efter sine foredrag.

Efter foredraget til de store elever var der lang kø foran Peter Mygind til selfies og autografer. Der blev sågar lavet små videohilsner.

Forældrene også indbudt

Torsdag aften var alle skolens forældre inviteret og hørte de samme pointer om de alvorlige konsekvenser mobning kan have – og hvordan man som forældre kan være med til at bakke op om sine børns klasse og fællesskaber.

– Det var en god og inspirerende dag for hele skolen, hvor næste step er, at klasserne taler om, hvordan deres klasse er – og hvordan de udvikler og passer på deres gode fællesskaber i klassen, konkluderer skoleder Dorte Ritz Nissen fra Strøbyskolen.
erni

Skriv en kommentar