(Last Updated On: 31. marts 2015)

Læserbreve-735x415Af:
Jens Viggo Moesmand
Hyldevænget 31
Haarlev

I 1966 kom Leif Panduros film ”Naboerne”. Nu kan man for eksempel på YouTube nyde et lille udsnit med Ebbe Rode og John Price, der går amok. Det er sjovt at se på. Mindre sjovt at blive udsat for.

Blandt andet i forårene 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014 er vor have blevet druknet i plastikaffald fra vores nabo. Vi har aldrig nydt det. Nu er det blevet påske 2015 og vores nabo – Expladan Recycling – har åbenbart besluttet at fejre det ved igen at forære sine råvarer bort.

Det gøres mest effektivt, når det stormer fra vest. ”Man tager en rendegraver”, ligesom i Naboerne, ”fylder dens grab med plastiketiketter, og slipper dem løs i stormen 5 meter over jorden”. Det er nødvendigt at komme lidt til vejrs, fordi et net over selve lageret begrænser den naturlige spredning. Men med en rendegraver kan de mange etiketstumper blive bedre fordelt over virksomhedens naboer. Ingen nævnt, ingen glemt.

Denne gang var Stevns kommune imidlertid meget hurtig. Efter et nødråb kom der straks sagsbehandlere og så på elendighederne.

Tilbage er der to opgaver: Kommunen skal tage stilling til plastikkrigen, og vores have skal – igen – tømmes for plastikaffald.

Vi finder forhåbentlig de sidste stumper, når vi leder efter påskeharens æg!

Skriv en kommentar