(Last Updated On: 8. juni 2021)

Stevns: En spritny, skinnende hvid Peugeot Boxer minibus med elektronisk lift og ny dieselmotor med påkrævede miljøfiltre stod tirsdag formiddag i sidste uge klar til afgang ved Bilhuset Køge Peugeot på Tangmosevej.

Fra venstre ses: Udlejningscenterchef i Peugeot Køge – Theis Lundkvist Agerlin, salgschef i Peugeot Køge – Peter Birch Larsen, direktør og ejer af Peugeot Køge – Casper Møller, økonomichef i Peugeot Køge – Randi Linea Tønnesen, afsnitsleder for plejecentrene i Stevns Kommune – Maj-Britt Vendelbo Toft, social- og sundhedshjælper på Stevnshøj – Anne Damgaard, beboer på Stevnshøj – Connie Lagermann, leder af Stevnshøj og rehabiliteringscenter – Tine Gylling, beboer på Stevnshøj – Britta Hansen, aktivitetsmedarbejder på Stevnshøj – Birthe Olsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget – Henning Urban Dam (S) og tidligere indehaver af Stevns Auto Center – Finn Møller. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Det flotte nye køretøj skal afløse den gamle minibus, som de seneste godt tre år har kørt beboere på de fem stevnske plejecentre ud på ture i Stevns Kommune og omegn.

Den nye bus har plads til ni personer: Forrest er der sæder til chaufføren og én passager, mens der bag i bussen er yderligere fem sæder samt plads til to fastspændte kørestole.

Mange gode turoplevelser

De fem plejecentre: Plushøj, Stevnshøj, Egehaven, Brohøj og Klippinge har på skift bussen til rådighed i en uge, og ved nøgleoverdragelsen tirsdag formiddag deltog bl.a. et par beboere samt personaler fra Stevnshøj.

Social- og sundhedshjælper på Stevnshøj Anne Damgaard og kollegaen aktivitetsmedarbejder Birthe Olsen havde sammen med to af beboerne: Britta Hansen og Connie Lagermann taget turen til bilcentret i Køge for at tage imod den flotte gave.

– På Stevnshøj bruger vi gerne bussen to til tre gange i løbet af den uge, vi har den. Vi kører både ud på korte og længere ture, fortæller Anne Damgaard, der ofte er chauffør, når bussen ruller afsted. I normale tider, altså uden corona, er der også tilknyttet frivillige chauffører på bussen.

Efter nøgleoverdragelse, kaffe og hyggelig snak satte Britta Hansen (tv) og Connie Lagermann (th) sig godt til rette i den nye bus, som skulle ud på sin første tur med slutdestinationen Stevnshøj. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Bussen er et stort aktiv og giver mange gode oplevelser for såvel ansatte som beboere.

– Jeg tager med på ture, når jeg kan. Så får man talt man nogle, som man ikke ser hver dag, forklarer Britta Hansen.

Også Connie Lagermann sætter stor pris på at komme ud af huset, for turene giver luftforandring og noget andet at se på.

Aftale kører på 4. år

Med til overdragelse af bilnøglen var også leder af Stevnshøj og Rehabiliteringscenter Tine Gylling, afsnitsleder for plejecentrene i Stevns Kommune Maj-Britt Vendelbo Toft og udvalgsformanden for Social og Sundhed Henning Urban Dam (S). Desuden var Peugeot repræsenteret ved direktør og ejer af Bilhuset Køge Peugeot Casper Møller, salgschef Peter Birch Larsen, udlejningscenterchef Theis Lundkvist Agerlin samt økonomichef Randi Linea Tønnesen. Endelig var tidligere ejer af Stevns Auto Center, Finn Møller til stede.

Det var Finn Møller, som tilbage i 2017 fik aftalen i stand med Stevns Kommune. ’Efter rigtig mange års snakken frem og tilbage’, som han selv beskriver det.

Finn Møller havde – sammen med den tidligere sundhedschef i Stevns Kommune, Aase Berthelin – gennem mange år kæmpet for projektet, og i 2017 blev der endelig nikket ja til idéen, da aftalen kom til at indeholde, at Peugeot i Køge stod for al vedligehold af minibussen.

Den gamle aftale fortsætter med den nye bus.
rmh

Skriv en kommentar