(Last Updated On: 1. november 2018)

– med taler, musik og fællessang samt kaffebord med lagkage

Der blev blandt andet serveret lagkage for alle gæsterne. Se billederne fra en festlig eftermiddag her (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Mere end 80 beboere og gæster var søndag eftermiddag samlet i fællesstuen på Plushøj.
Dagens anledning var plejecenterets 25 års jubilæum, som blev fejret med taler, musik, fællessang samt kaffebord med lagkage, kringle og chokolader.

Forsinket jubilæumsfest

På selve dagen for jubilæet var det dog ikke. Den officielle åbning af plejeboligerne på Plushøj var den 13. januar 1993.

Det var derfor med over ni måneders forsinkelse, at stedets daglige leder, Yvonne Herzberg, bød de mange gæster velkommen og derefter gav ordet videre til udvalgsformand for Social og Sundhed, Henning Urban Dam Nielsen (S).

Han glædede sig over, at så mange beboere, pårørende, medarbejdere og venner af huset var mødt op for at fejre jubilæet.

– Vi er lidt forsinkede med jubilæet. Men fremtiden for stedet var dengang en lidt anden, end den er i dag, og det har nok spillet ind i forhold til fejringen, sagde udvalgsformanden, med hentydning til, at Plushøj i starten af 2018 stod foran en lukning.

Det gav dengang mange protester i lokalområdet. Beslutningen blev i foråret omgjort af det nye Social- og Sundhedsudvalg, således at Plushøj fortsat fungerer som alment plejecenter.

Lidt historie

Plejeboligerne på Plushøj blev, ligesom Brohøj i Klippinge, bygget for 25 år siden. De to plejecentre skulle erstatte plejehjemmene i hhv. Magleby og Boestofte.

Jorden, der gennem de seneste 25 år har sikret beboerne på Plushøj en skøn beliggenhed med hav- og havneudsigt, købte Stevns Kommune af handelsgartner Carsten Rasmussen, mens arkitekten bag boligerne var P. Carstensens Tegnestue.

Daværende borgmester i Stevns Kommune, Gina Øbakke, tog det første spadestik til byggeriet, mens den daværende socialudvalgsformand, Søren Krøjer, bød velkommen ved indvielsen.

En underlig fisk

En politiker, som dengang var en del af kommunalbestyrelsen, og som også har en plads i kommunalbestyrelsen i dag, er Ellen Knudsen (K), som også deltog i jubilæumsfesten. Ellen Knudsen er desuden medlem af udvalget Social og Sundhed.

Hun kunne huske indvielsen for 25 år siden, hvor politikerne var inviteret med som gæster.

– Der var dækket flot op, på tallerknerne lå en paneret fiskefilet, og på bordene var der også skåle med remoulade og citronbåde, erindrede Ellen Knudsen.

Mens udvalgsformand Søren Krøjer holdt tale, gik et par af gæsterne om bord i maden.

– Der var en af de andre ved mit bord, som havde smurt remoulade på fisken og presset citronsaft ud over. Men da han gik i gang med kniv og gaffel, var det lige som om, der var et eller andet galt. Det viste sig, at fisken var en sangskjuler. Indeni det panerede stykke papir formet som en fisk lå en festsang. Det er et godt udtryk for den humor og sans for kvalitet, som er her på stedet, sagde hun til jubilæumsgæsterne.

Efter sin tale opfordrede Ellen Knudsen alle til at slå op på sang 121 i sangbogen, og så blev der sunget ’Nu falmer skoven trindt om land’ ledsaget af harmonikaspil.
Festen fortsatte en stund endnu med mere fællessang, hyggelige snakke og filmfremvisning for gæsterne.
rmh

Skriv en kommentar