(Last Updated On: 1. september 2020)

Tommestrup: I august og september har sangskriveren Mirja Klippel sin faste partner, guitaristen Alex Jønsson, med på en særlig turné for at spille koncerter ved otte forskellige fyrtårne, fordelt over hele Danmark.
Tirsdag den 8. september kl. 19.00 giver duoen koncert ved Stevns Fyrcenter.

Duoen med finske Mirja Kippel og danske Alex Jønsson har de seneste år turneret intensivt i ind- og udland, og optrådt i alt fra stuer i Polen, over kunstmuséer i Rusland og trækirker i Finland, til etablerede festivaler i bl.a. Grønland og Tyskland. (Pressefoto)

Lys i mørket

– Fyrtårnene har altid vist vej i mørket. Deres egentlige kernefunktion er måske nok blevet reduceret med årene, efterhånden som teknologien har udviklet sig, men mange steder rundt om i landet står de stadig som et pejlemærke, der kan ses langt vejs fra, og som spændende bygningsværker, der minder os om vores fortid og historie, lyder det fra duoen, som bruger fyrtårnene som symbolske, kulturelle pejlemærker, der skal bringe musik helt ud til kanterne af det danske land og give lys i den dunkle tid, som vi pt. befinder os i.

Mirja Kippel gør sig indenfor minimalistiske og poetiske sange, der bæres frem af et dæmpet og nærværende udtryk. Hendes lydbillede omfavner lytteren med lige dele styrke og skrøbelighed, hvor fortællinger med afsæt i det nære og personlige trækker linjer, ikke bare til den omliggende verdens sociale uretfærdighed og snærende bånd, men også til håbet om en bedre fremtid. Den varme, jordnære lyd af Klippels stemme og spanske guitar mødes af en sprød kontrast i Alex Jønssons elektriske guitar og falset.

Gratis og udendørs

Der er et begrænset antal pladser til den gratis koncert, og fordeling af billetter sker efter først-til-mølle-princippet. Man tilmelder sig ved at sende en mail til kultur-fritid@stevns.dk med angivelse af navn og deltagerantal. Sidste frist for tilmelding er søndag den 6. september.

Koncerten afholdes udenfor, hvorfor det er nødvendigt med påklædning efter vejret.

I forhold til corona-situation tager Stevns Kommune det forbehold, at koncerten afholdes under forudsætning af sundhedsmyndigheders godkendelse og anbefalinger.

Turnéen er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens ’Pulje til kunstneriske sommeraktiviteter i Danmark’.
rmh

Skriv en kommentar