(Last Updated On: 20. august 2019)

Også ved stevnske skoler

Lokalbetjent Erik Dalhoff besøger stevnsskolerne for at kontrollere at de trafikale regler overholdes.

Skolestart: De kommende uger er lig med skolestart og dermed mange små og nye trafikanter på vejene.

Politiet gennemfører igen i år målrettede kontroller i forbindelse med skolestarterne.

Indsats ved skoleveje

Politiets kontrol foregår i ugerne 34 og 35, med målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart, hvor mange tusinde børn har første skoledag, hvilket betyder at mange små, nye og urutinerede trafikanter bevæger sig rundt i trafikken.

– Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn eller som undlader at respektere diverse forbudsskilte ved skolerne, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Efter trafiksynderne

Nogle bilister har for travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole, men de udviser ikke hensyn overfor andres børn, der som fodgængere eller cyklister er på vej til skole.

Derfor vil politiet igen i år ved anvendelse af manuelle kontroller, og „Automatisk Trafik Kontrol”, sætte ind for at medvirke til sikring af skolevejen og skride ind over for trafiksyndere.

Lokalbetjent på Stevns

Lokalbetjent Erik Dalhoff var i sidste uge på første skoledagskontrol på flere skoler på Stevns.

Strøbyskolen, Hotherskolen i Hårlev og Hellested Friskole har haft besøg af Erik Dalhoff, som fik en god dialog med både skoleledelse og forældre. Børnene havde så travlt med at starte i skole, at de ifølge Erik Dalhoff ikke havde tid til at tale med politiet.

Ingen påtale eller bøder

Noget særligt, som Erik Dalhoff i år har bemærket er, at det ikke har været nødvendigt at give påtaler eller udskrive bøder indtil videre. Det var en meget positiv oplevelse siger Erik Dalhoff:

– Flere forældre har tilkendegivet, at de var ekstra opmærksomme på at vise hensyn, da de op til skolestart havde fået af vide, at politiet ville komme på besøg. Jeg håber, at den gode skolestart vil gøre, at forældre og elever fortsat vil have opmærksomhed omkring at vise hensyn og passe på hinanden videre ind i skoleåret, siger Erik Dalhoff.

Lokalbetjenten vil forsøge at besøge alle skolerne i kommunen i de kommende uger, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.
sky

Politikontrol ved skoler

Politiindsatserne vil blive koncentreret om skoleveje, hvor der især vil blive fokuseret på:

  • Bilernes hastighed
  • Om børnene er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele
  • Om førerne selv husker at anvende sikkerhedssele
  • Skolepatruljernes arbejde
  • Forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

Kilde: Rigspolitiet

Skriv en kommentar