(Last Updated On: 15. februar 2019)

Den 20. februar afholdes vælgermøde på Tinghuset i Store Heddinge, hvor der muligvis vil trække mørke skyer op over politikerne.
(Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: Hele syv folketingskandidater tager forskud på det folketingsvalg, som skal afholdes senest den 17. juni i år.

Den tværpolitiske debat finder sted onsdag den 20. februar kl. 19-21 i Tinghuset på Algade 8 i Store Heddinge.

Hvad skal der drøftes?

Her vil en gruppe tværpolitiske byrådsmedlemmer fra Stevns, Roskilde, Faxe, Solrød og Køge samt en sognepræst fortælle hvad de vil lave om på i den politiske kultur, og dermed udgå den såkaldte politikerlede.

De har givet sig selv det opdrag, at debattere om Folketinget har mere travlt med at løse problemer, der ikke eksisterer, end at løse samfundets velfærdsudfordringer som f.eks. uligheden i samfundet med flere hjemløse og udsatte børn? Og hvorfor drejer dansk politik sig om kage og håndtryk i stedet for at løse klimaudfordringerne?

Et lokalt bud

Stevnsbladet har spurgt en af de lokale stevnspolitikere, som deltager, om hvad der er vigtigt at fremhæve?

– Det føres mere og mere et teknokratregime, som styres af en afsondret politikerkaste. Det skal vi gøre op med, siger Sejer Folke (Ø).

– Vi ser det også med den stigende ulighed i samfundet, og i kampen mod klimaforandringerne. Derfor har enhedslisten fremlagt en samlet 360 graders plan, som sikrer at de penge som kommer ind i miljøafgifter føres tilbage til de almindelige lønmodtagere, og ændringerne i landbruget føres tilbage til landbruget til omstilling til en mere bæredygtig produktion, lyder det fra Sejer Folke.

Venstres Jacob Panton Kristiansen fra Stevns kommunalbestyrelse deltager ligeledes i debatten, men var ved redaktionens afslutning i USA, så hans synspunkter må man møde op i Tinghuset for at høre.

Dialogkaffe eller the

Man kan møde byrådsmedlemmerne Tanja Larsson (S), Sejer Folke (Ø), Jacob Panton-Kristiansen (V), Brian Mørch (DF), Anne Valentina Berthelsen (F), Jeppe Trolle (RV), samt sognepræst Kristian Gylling (Å) til en rundbordssamtale om dansk politik.

Der bydes ikke på valgflæsk, men der serveres kaffe og the. Ingen tilmeldingspligt eller betaling. Man møder bare op.

sky

 

Skriv en kommentar