(Last Updated On: 7. juli 2020)

Politik: Det var næsten som at genopleve Folketingets behandling af elefanten Ramboline og kamelen Ali, da Stevns kommunalbestyrelse behandlede en sag om to ponyer i Varpelev.

Trak på smilebåndet

Borgmester Anette Mortensen (V) fik dog ikke et grineflip som statsministeren, men Stevns’ borgmester trak på smilebåndet, da hun kommenterede dagsordenspunktet.

– Jeg håber, at vi i fremtiden kan overlade sådanne sager til forvaltningen.

Sagen drejede sig om en dispensation til hestehold på et areal, som i dag ligger i landzone, men som ifølge lokalplan 120 udlægges til boligformål.

Handler om miljøregulering

Center for Teknik og Miljø har vurderet at fastsatte vilkår om at imødegå eventuelle lugt- og fluegener, opfylder mulighed for dispensation til en fold til ponyer på arealet. Dispensationen gives for højest en periode på tre år, fordi arealet er udlagt til boligformål.

Det betyder, at hvis nuværende naboer og eventuelle nye naboer ikke synes om hestehold tæt på deres boliger, så er det for en begrænset periode.

Tilfredse vrinsk

Formanden for Plan, miljø og teknikudvalget, Flemming Petersen (V) erklærede sig enig med borgmesteren, og konstaterede:

– Større sager behandles i udvalget, mindre sager klares af forvaltningen.

Og dermed blev det. Fremtidige småsager om pony-dispensationer fra miljøreguleringsbekendtgørelse klares udenom politikerne. Men mon ikke, at noget så fint så en politiske accept af mindst tre års fri græsning, afføder tilfredse vrinsk fra de to ponyer i Varpelev.
sky

Skriv en kommentar