(Last Updated On: 17. december 2020)

Den jubilerende slagter Jan Nielsen, som til ære for fotografen har taget mundbind af, viser sin signaturmester-rullepølse, som sælger ekstra godt i julemåneden. (Foto: Anders Grann)

Forretningsliv: ”Han har jo altid været her”, siger SuperBrugsens uddeler Frank J. Christiansen fra Hårlev om butikkens slagter, Jan Nielsen, som i denne uge kan fejre 25 års jubilæum.

Startede som 17-årig

Det er langtfra alle Coop-medarbejdere der står så meget gny af som når det rejer sig om slagter Jan Nielsen, der startede i lære som 17-årig i 1995 i Hårlev-Brugsen, og som stadig har fat i butikkens store slagterkniv.

– Jeg har altid interesseret mig for mad, også da jeg gik i folkeskolen. I 9. klasse kom jeg i praktik som kok, og så havde jeg en tante i Faxe-Brugs som var slagter, så det lå meget naturligt for mig at gå den vej, fortæller Jan Nielsen, som indtil for 8 år siden var forretningens slagtermester.

– Jeg synes det var på tide at skifte, så nu er jeg mestersvend igen, og står for opskæring og indkøb, forklarer jubilaren.

Tip fra en fagmand

Selv om han er ansat i en stor koncern som Coop, så understreger Jan Hansen at SuperBrugsen i Hårlev er en selvstændig brugsforening, og derfor bestemmer de meget af indkøbene selv.

– Vi får f.eks. oksekød fra Himmerland, som har en virkelig god kvalitet, siger han og nævner flere råvarer som er særligt udvalgt, og dermed er vi over i hans faglige signatur.

– Der er mange som er glade for vores rullepølse, som vi sælger både færdiglavede og så forberedt som rå, så man selv kan koge derhjemme. Det er især populært i julen.

Jan Hansen har et godt tip til de, som har lyst til at lave sin ”egen” rullepølse, men ikke har en presse.

– Man kan bruge to gryder, den ene mindre end den anden, og så lægges rullepølsen i den største og presser den mindre oven på, lyder fagmandens råd.

Håndbold og jagt

Året rundt er hakket oksekød, svinemørbrad og svinekam blandt de mest solgte slagtervarer, og det er de også i julemåneden, men her blander rullepølse og sylte sig i toppen af favoritter.

– I gamle dage var der pres på i december, men ikke i dag, fordi mange butikker har længere åbent, og folk derfor spreder sine indkøb, forklarer Jan Nielsen, som selv har lange arbejdsdage.

Men der er plads til fritidsaktiviteter, som bl.a. at styrketræne, hvilket sikkert er klogt, når man bruger kroppen som arbejdsredskab i dagligdagen. Men han har også en baggrund som håndboldspiller fra både Sydstevns og Sierslev.

– Jeg er jo gammel landbrugdreng og går stadig på jagt sammen med min far, mest fasaner, men det hænder at vi får et rådyr i sigtekornet, siger han, som selvfølgelig også har forstrand på at tilberede det vilde kød.

Ellers er han mester i at dreje spiddet med pattegrisen til privatfester.

Og mon ikke kolleger og kunder gør jubilæumsugen til en fest, og ønsker den populære slagter tillykke, når han hele fredag den 18. december står i den betjente disk i slagterafdelingen.
sky

Skriv en kommentar