(Last Updated On: 24. september 2020)

Ligesom tidligere år undervises dette års forfatterspirer også på Store Heddinge Bibliotek. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Kender du et ungt menneske, som er en ørn til med at omsætte tanker til historier? Én, som elsker at skrive og skabe fortællinger? Så skal du prikke vedkommende på skulderen og fortælle dem det her:

Stevns Bibliotekernes faste skrivehold med ungdomsforfatter Ditte Wiese har de to seneste år kørt for fulde huse, men i år er der endnu plads til flere.

Skrivekurset er for alle unge mellem 11 og 20 år og ellers er der ingen krav, man skal opfylde for at være med:

– Det er ikke vigtigt, om man i forvejen er god til at skrive – det er vigtigt, at man har lyst til at skrive og til at udvikle sin evner til at skrive, fortæller Ditte Wiese og fortsætter:

– Det kan noget særligt, det rum og fællesskab, der kommer med skrivekurset. Jeg har set elever, der er ordblinde, men som fortæller på livet løs, elever, som ikke har lyst til at dele deres historier til at begynde med, men som stolte begynder at vise frem. Der er plads til dem, der kaster sig over alle idéer og de, der skal have tid til at tænke lidt længere. Og det er så fedt at følge og hjælpe skrivekursets unge i den udvikling.

Genremæssigt er der også plads til det hele på skrivekurset. Sidste sæsons hold markerede forårets afslutning med at få udgivet novellesamlingen ’Fortrydelser’, hvor de unges bidrag spændte fra realisme, thriller og helt over i genrer som fantasy og science fiction.

Camilla Larsen deltager nu på skrivekurset for tredje år i træk, og hun bliver ved med at udvikle sig og få gode værktøjer med i bagagen:

– Ditte har lært mig, at en forfatters skriveproces kan se ud på mange forskellige måder. Jeg behøver ikke gøre som de fleste, og bare skrive historien fra en ende til en anden, fortæller Camilla, som tydeligt kan mærke at skriveholdet har rykket noget hos hende:

– Jeg er blevet meget bedre til at acceptere, at ikke alle sætninger behøver at være perfekte fra starten. Jeg er blevet hurtigere til at skrive, for jeg ved, at det er bedre at få noget skrevet ned, og så kan man aldrig redigere i det senere, fortæller Camilla Larsen.

Lyder skriveholdet som noget for dig eller nogen du kender? Så kan man melde sig til hos bibliotekar Ziska Lørup på mailadressen ziskalor@stevns.dk.

Holdet mødes hver den første fredag i måneden frem til maj – næste gang er altså den 2. oktober. Undervisningen ligger fra 15.30-17.30 på Store Heddinge Bibliotek.

Skriv en kommentar