(Last Updated On: 21. december 2017)

Torsdag i sidste uge bød verdensarven inden for til snakke om verdensarvsarbejdet. Og der var både lærerigt og hyggeligt i campingvognen.

– Det er godt vi kommer rundt på den her måde, hvor vi kan sætte os ned og snakke sammen i øjenhøjde, siger Naja Habermann, site manager i Verdensarv Stevns.

Hun og Tine Jensen, natur- og miljømedarbejder i Stevns Kommune er bagmændene bag turen rundt langs klinten, hvor de inviterede alle interesserede til at komme ind for at få et glas gløgg og en snak om verdensarven og livet langs klinten. Det blev til tre stop med vognen. Formiddagen gik i Bøgeskoven, tidlig eftermiddag med udsigt til Sigerslev Kridtbrud og sidste stop var ved Harvig i skumringen.

Arrangementet var velbesøgt, så ved stoppet i Harvig var det ikke svært at holde varmen i campingvognen.

Karsten Andersen bor i Harvig og var på besøg i campingvognen:

– Det er godt at mødes i øjenhøjde på denne måde, fordi der kan gå væsentlige input tabt, hvis det altid kræver at man stiller sig op og siger noget i en stor forsamling. Det er ikke lige let for alle.

– Vi har fået god kontakt med flere, siger Tine Jensen og tilføjer

– for der er mange, der gerne vil tale med os og dele deres tanker, bekymringer og oplevelser. Og det har vi brug for, for vi kan jo ikke vide alting selvom vi arbejder med det til daglig.

Nu bliver alle input samlet sammen. Nogle dele er ikke verdensarvsrelaterede, men Tine Jensen tager dem med til de rette kolleger på kommunen. Andre dele, som en ny hjemmeside som samler viden om verdensarvsarbejdet, er allerede godt i gang.

– Der er ingen tvivl om, at det her er en god måde at komme kontakt med flere på, og mange har tilbudt at hjælpe os med at være øjne og ører i det daglige opsyn på klinten. Det er vi meget glade for og arbejder på at finde en god form for. Og så glæder vi os til lunere vejr, så vi igen kan komme ud og få gode snakke i øjenhøjde. Vi skal nok fortælle i pressen hvornår, slår en tilfreds site manager fast.

Skriv en kommentar