(Last Updated On: 23. december 2019)

Mød Kim Leine

(Foto: Gyldendal/Robin Skjoldborg)

Litteratur: Her i juledagene er det nærliggende at omtale Kim Leines børnebog “Drengen der drog nordpå med sin far for at finde julemanden”, men ellers er det nok forfatterens erindringsroman “Kalak” og de to andre grønlandsromaner “Profeterne i Evighedsfjorden” og “Rød mand/sort mand”, som har indbragt ham De Gyldne Laurbær, Nordisk Råds Litteraturpris og mange andre anerkendelser, som de fleste vil tænke på.

Barsk liv – barske romaner

Kim Leine kommer onsdag den 8. januar til Hellested Forsamlingshus, og fortæller om sit liv og sit forfatterskab.

Han er født i Norge, og kom til Danmark som 17-årig, og arbejdede som sygeplejerske i Grønland i 15 år. Han har aldrig selv lagt skjul på sin ubarmhjertige opvækst i Norge som Jehovas Vidne, og har også fortalt om sine egne år som sygeplejerske i Grønland, fyldt med misbrug.

Foredrag 8. januar 19:30

I 2004 vendte han tilbage til Danmark, hvor han i 2007 debuterede som forfatter med erindringsromanen “Kalak”, som en rå skildring af en danskers tilværelse og nedtur i det moderne Grønland.

I dag er han en succesfuld forfatter, og hvis man køber billet til hans foredrag i Hellested Forsamlingshus onsdag den 8. januar kl. 19:30, så kan man høre om hans forfatterskab, som han læser op fra, og svarer på spørgsmål om.

Billetter fås i Hellested

Billetter til det spændende foredrag kan købes i Dej’liBrugsen i Hellested for 70 kr.

– Vil man spise først i Onsdagscafeen kl. 18 koster det 60 kr. for to retter mad og kaffe, fortæller formanden for Hellested Forsamlingshus, Karen Secher Jensen.

Tilmelding til middagen foregår også i Brugsen.

sky

Mød Kim Leine i Hellested 8. 1. 2020

Vil man forberede sig på mødet med Kim Leine og hans forfatterskab, er her en oversigt over nogle af hans bøger:

 

  • „Valdemarsdag” (2008) udspiller sig i mellemkrigstidens København, og omhandler en familietragedie og et blodigt jalousimord.
  • Tunu” (2009) er tilbage til Grønland. Denne gang lægger landet scene til fortællingen om en ung, mandlig, dansk sygeplejerskes møde med det grønlandske samfund og bygdkulturen.
  • „Profeterne i Evighedsfjorden” (2012) er inspireret af virkelige hændelser om den danske præst Morten Falck, der udstationeres i Grønland i slutningen af 1700-tallet.
  • „Afgrunden” (2015) historisk roman, som følger tvillingebrødrene Kaj og Ib i perioden 1918 til 1944 – som bl.a. Finlandsfrivillige i borgerkrigen, igennem fredstid i Danmark og senere under besættelsen og med i modstandskampen. Og
  • „De søvnløse” (2016), om en dag i en grønlandsk by i sommeren 2025, hvor solen aldrig går ned.
  • „Rød mand/Sort mand” (2018) er en selvstændig fortsættelse af „Profeterne i Evighedsfjorden” om koloniseringen af Grønland i 1728, om præsten Hans Egede og åndemaneren Aappaluttoq.

 

Skriv en kommentar