(Last Updated On: 21. juli 2016)

Frem til den 15. september kan man se dansk-norske Kirsten Skov Bjerres silketryk af husfacader fra Provence udstillet på væggene i Mediehuset på Nytorv

23msb rmhKirsten Skov Bjerre1Kirsten Skov Bjerre fortæller, at især laksefarven og okkerfarven er karakteristisk for husfacaderne i Provence. (Foto: Rikke Michael Hansen)

STORE HEDDINGE: Den 28-årige kunstner Kirsten Skov Bjerre har de sidste syv år boet i Norge, hvor hun i juni 2014 afsluttede sin uddannelse ved Kunstakademiet i Trondheim.

Efter endt uddannelse har Kirsten arbejdet som udøvende kunstner på fuld tid – og siden marts i år med et legatophold på Kongegaarden i Korsør, som varer frem til august 2017.

Kirsten arbejder med mange forskellige medier, specielt film og videoinstallation, tegning, akvarel og grafiske tryk.

– Jeg prøver at skabe en sanselig oplevelse, hvor beskueren får en fysisk fornemmelse af videomediet i kombinationen med rummet. Det, jeg vil med mine værker, er at undersøge, om det er muligt at få samtidsmennesket til at føle efter både sanseligt og åndeligt, og videre også om vi har evnen til at lade os bevæge og påvirke af kunstværket, forklarer Kirsten.

Sidste år var den unge kunstner af to omgange på studieophold i den franske by Fox-Amphoux, en gammel romersk by i Provence-regionen.

Opholdene har bl.a. resulteret i en række silketryk, serigrafier, med tre forskellige motiver af husene i området – i forskellige farvenuancer og -sammensætninger.

– Disse tryk er inspireret af de provencalske huse i området. Jeg forsøger at få de lyse farver frem, som bringer minderne fra turen frem igen, siger Kirsten .

Ved Åbne Atelierdøre på Stevns, var Kirsten Skov Bjerre sidste år gæstekunstner hos sin morfar, Ejvind Bjerre, hvor hun deltog med akvareller, skitser og tegninger, der alle var en del af et konceptuelt værk med titlen »Bevægelseslinjer«.

rmh

 

Skriv en kommentar