(Last Updated On: 3. august 2021)

 

Andrea, Alberto, Mario og Angelo alias Quartetto di Venezia har pakket sit gear og er på vej til Stevns for at give et brag af en gratis koncert i Højerup Kirke den 9. august kl. 20. (Pressefoto)

Musik: Kunne man lide den roste film ”A Late Quartet” med bl.a. Christopher Walken, og fik man specielt hjertebanken over musikken, så er chancen der for at opleve de helt intense øjeblikke, som netop en strygekvartet kan berige sjælen med.
For nu kommer en ægte kvartet til Stevns for at give gratis koncert i Højerup Kirke.

Venedigs Strygekvartet

Det drejer sig om Venedigs Strygekvartet (Quartetto di Venezia), der af mange anses som Italiens førende strygekvartet.
Ensemblet blev dannet i 1983, og kvartetten har optrådt over hele Europa og er jævnligt på turne i USA, Latinamerika, Japan, Sydkorea og Mellemøsten.
De har foreløbig besøgt Danmark 8 gange, i bl.a. Tivolis Koncertsal og i mange kirker og kammermusikforeninger. Og det er 3. gang de spiller i Højerup.
– Kvartetten spiller denne gang tre af Beethovens fantastiske strygekvartetter, fortæller Jesper Jørgensen, som har arrangeret koncerten i samarbejde med menighedsrådene i Holtug/Magleby.
Han oplyser endvidere, at de fire fremragende musikere i 2008 fejrede sit 25-års jubilæum ved en koncert i Venedigs berømte teater ”La Fenice”. I den anledning hædrede den italienske præsident kvartettens medlemmer med den italienske stats æresmedalje i sølv.

Mandag den 9. august

Den gratis koncert med Venedigs Strygekvartets finder sted i Højerup Kirke mandag den 9. august kl. 20, og alene deres navne bør tiltrække elskere af klassisk musik: Andrea Vio og Alberto Battiston spiller violinerne, Mario Paladin tager sig af bratschen og Angelo Zanin, håndterer celloen.
På grund af corona-restriktioner bedes man komme i god tid for at sikre sig en plads.

sky

Skriv en kommentar