(Last Updated On: 23. juni 2020)

Det Radikale Venstre Stevns holdt generalforsamling mandag aften i sidste uge. (Foto: Henrik Fisker)

Af: Henrik Fisker

Stevns: Radikale Venstre melder nu som det andet parti i flertalsgruppen ud, at partiet går efter at sætte skatten op ved de budgetforhandlinger, der for alvor begynder efter sommerferien. I forvejen har Socialdemokratiet gjort det klart, at hvis en skattestigning er en forudsætning for at kunne bevare den kommunale velfærd på kerneområderne, er partiet parat til at gå den vej.

Spørgsmålet om størrelsen af kommuneskatten ventes at blive central del af efterårets forhandlinger om næste års budget. Efter at udligningsreformen er faldet på plads med et betydeligt ringere resultat for Stevns Kommune, end forvaltningen og flertalsgruppen havde forudset, tegner der sig omridset af et hul mellem indtæger og udgifter, hvor valget synes at stå mellem en buket af besparelser, et nyt træk på kassebeholdningen til at finansiere driften og en skattestigning – eller en kombination af disse greb.

På den radikale vælgerforenings generalforsamling mandag aften på Hansen Café og Bar i Store Heddinge gjorde partiets medlem af Kommunalbestyrelsen Line Krogh Lay det klart, at kommunen fortsat er udfordret på økonomien.

Læs mere fra generalforsamlingen i ugens udgave af Stevnsbladet.

 

Skriv en kommentar