(Last Updated On: 21. februar 2017)

Ligesom vi mennesker kan hunden også udvikle en lang række livsstilssygdomme såsom allergi, overvægt og kortere levetid. Ifølge Anna Madsen, der netop har åbnet gårdbutik med hundefoder, kan ændringer i foderet gøre en stor forskel

Anna Madsen i sin nye gårdbutik, som er åben fredage og lørdage. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Tommestrup: På den store, hvide firlængede gård Tunekær på Tommestrupvej midt i landsbyen Tommestrup bor Anna Madsen sammen med mand og barn. I sommer blev familien udvidet med Maggie, en glad og livlig labradorhvalp.

Familieforøgelsen gjorde, at Anna Madsen blev nysgerrig på, hvad der egentlig er god hundemad. Og ret hurtigt faldt hun over »Barf«-produkterne fra det danske firma Rigtig Hundemad.

– Vi skiftede til det nye foder, da Maggie var omkring tolv uger gammel, og jeg så ret hurtigt store forandringer hos hende. Hendes pels blev lækker og blød, hun fik klare øjne, den dårlige ånde forsvandt og tænderne blev flotte. Efter hvert måltid virkede hun naturligt træt – og hun blev i det hele taget en gladere hund, fortæller Anna Madsen.

Tænderne afslører

– Især det billige tørfoder består af helt op til 80 procent korn, men mange hunde kan slet ikke tåle korn. Når man ser hundens tandsæt, kan man tydeligt se, at hunde er skabt til at spise råt kød, siger Anna Madsen.

Hun forklarer, at forkert foder kan medføre, at hunden får allergi eller bliver overvægtig. Det samme gælder i øvrigt for katte, som også kan få stor glæde af at få udskiftet det billige tørfoder med råt kød. Kattene kan fint spise mange af produkterne til små hunde.

De gode erfaringer med Maggie har betydet, at Anna Madsen netop har åbnet egen hundefoderhandel i den ene længe på Tunekær, hvor hun er blev selvstændig forhandler af produkterne fra Rigtig Hundemad.

Kød, fisk & fugl

Den nyistandsatte længe, som tidligere har været kostald, er indrettet med fire store kummefrysere midt i butikken. De fleste af produkterne skal nemlig opbevares på frost, for der er tale om råt kød. Her er både okse-, kyllinge-, lamme-, heste- og hjortekød samt laks. Desuden finder man poser med diverse indmad, benudskæringer med mere.

– En voksen hund skal have et måltid om dagen, der svarer til to procent af egen kropsvægt, forklarer Anna Madsen, og giver som eksempel, at en hund på 20 kg. skal have 400 gram kød om dagen.

Hun er godt klar over, at det rå hundefoder kræver ekstra fryseplads. Derfor forhandler hun også tørfoder uden korn og animalske biprodukter.

Og udover frysepladsen vil prisen formentlig også være et væsentligt parameter for mange hundeejere.

– Prisen kan sammenlignes med prisen for hundemad købt hos dyrlægen, oplyser den nye butiksindehaver, som er uddannet landmand og i dag arbejder som lærer på en skole i Køge.

Derfor holder butikken på Tommestrupvej 18 – hvor man også kan finde sunde snacks, træningsgodbidder og »tandbørster« – kun åben fredage mellem kl. 11 til 16 og lørdage mellem kl. 10 til 14.

Man kan se mere på facebook-siden Stevns Hundemad eller kontakte Anna Madsen på telefon 20408410.
rmh

 

Skriv en kommentar