(Last Updated On: 27. april 2021)

Når man ser referatet fra Radikale Venstres generalforsamling, kan man godt få den tanke, at de Radikale vil sidde på tronen og bestemme, at Stevns Kommune ikke skal have en statsvej – hverken syd eller nord om Hårlev. Man måtte ellers gå ud fra, at der forhandles og snakkes lidt pt. om en mulig anbefaling på baggrund af den foreliggende VVM-redegørelse. Men det vil de Radikale altså ikke, kan man se, men hvad vil de så?

Hvis der ikke kommer en statsvej nu, så går der jo så 15 år mere, inden en ny runde om et trafikforlig. Det er, ligesom man ikke vil udvikle Stevns Kommune og åbne Stevns op ud til motorvejen. Dermed er man i mine øjne med til at sætte Stevns i stå på mange fronter.

Jeg skal ikke gøre mig klog på flagermus, men er det ikke et skadedyr? Men jeg ved da så meget, at natur og dyr normalt genopretter eller tilpasser sig igen efter nye forhold. Det er set med Storebæltsbroen, så mon ikke de også vil gøre det på Stevns?

En statsvej vil åbne Stevns og skabe udvikling, og når besøgscenteret åbner, vil 300.000 besøge Stevns pr. år. Femern-projektet er i gang, og skabe en lige vej fra syd til nord i EU. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvilken vækst der måtte komme langs med en statsvej til Stevns på den lange bane.

Nu bestemmer de Radikale jo ikke her, men det gør staten. Den træffer beslutning om, hvor den vej skal ligge, og som vil skabe en masse for Stevns. Det bliver der brug for i fremtiden, hvis Stevns skal bestå og med stor respekt for naturen og de meget berørte borgere. Men vi kan ikke leve af luft eller græs – vi skal have penge i kassen til alle de ting, som vi gerne vil i vores kommune.

Johnny Andersen
Hovedgaden 1C
Hårlev

Skriv en kommentar