(Last Updated On: 31. august 2021)

Landsindsamling: Coronakrisen er langt fra slut for verdens mest udsatte børn, der risikerer at mærke pandemiens konsekvenser mange år frem.

For at mindste risikoen for smittespredning er Red Barnets landsindsamling igen i år helt kontantløs. Der er derfor ingen mønter, der skifter hænder, og indsamlerne kan holde god afstand til dem, de ringer på hos. Indsamlerne får desuden en håndsprit med, så de kan passe godt på sig selv og hinanden. (Foto: Red Barnet)

Søndag den 5. september samler Red Barnet ind til at hjælpe de sårbare børn, men der mangler indsamlere i Store Heddinge, Hårlev, Strøby, Klippinge, Rødvig, og Karise. Red Barnets stedfortrædende generalsekretær, Janne Tynell, håber, at mange vil tilmelde sig, for der er brug for det.

– Coronakrisen har gjort mange af de udfordringer, som verdens børn i forvejen stod overfor, endnu større. De børn betaler en meget høj pris for pandemien, og der er brug for, at vi stiller op for dem. Ved at melde sig som indsamler kan man hjælpe Red Barnet med at støtte børnene til at kunne skabe sig et godt liv – både nu og på den lange bane, siger Janne Tynell.

Pengene fra landsindsamlingen går til Red Barnets arbejde. Ude i verden bruges donationerne blandt andet på nødhjælp og på medicin, mad og undervisning til udsatte børn i krigsramte og fattige lande. Og i Danmark muliggør bidragene eksempelvis, at organisationen kan tilbyde aktiviteter til børn, der er uden for fællesskabet, og hjælp til børn, som oplever overgreb og ubehageligheder på nettet.

Kontantløs indsamling

Ligesom sidste år vil indsamlere kun kunne tage imod donationer via MobilePay og sms. Det sker dels af hensyn til corona, men også fordi det er lettere for indsamlerne, der kan spare turen forbi det lokale afleveringssted til slut på deres selvvalgte rute, idet donationerne sendes direkte til Red Barnet.

Alle indsamlere kan dog fortsat få information om, hvor meget de har samlet ind, gennem de sms’er, der tikker ind på deres telefoner undervejs på turen.

Som noget nyt tildeles alle indsamlere i år en personlig online-indsamling, så de kan opfordre venner, kollegaer og familie til at bidrage og øge deres samlede resultat. Hvis man ikke har tid eller lyst til at gå dør-til-dør, er der også mulighed for at støtte Red Barnet ved selv at oprette en personlig online-indsamling på indsamler.redbarnet.dk/kampagner/landsindsamling og dele den på sociale medier, e-mail og andre steder.

Fakta om Red Barnet landsindsamling

Du kan tilmelde dig på tilmeld.redbarnet.dk/

Det tager to til tre timer at samle ind, og hver indsamler bidrager typisk med cirka 1.000 kroner.

Du kan samle ind, når det passer dig den 5. september 2021 i tidsrummet mellem klokken 10 og 18.

Du vælger selv din rute.

Når du har tilmeldt dig, får du inden indsamlingen tilsendt en ’indsamlingsbøtte’ (et indsamlings-skilt i pap), et print af din rute og andre indsamlingsmaterialer med posten til den adresse, som du oplyser ved tilmelding

Kilde: Red Barnet

Skriv en kommentar