(Last Updated On: 29. april 2021)

Det mener frisør Mohamed Moussa, der flere gange har oplevet at kunderne fravælger hans salon, fordi de ikke vil bruge coronapasset. Istedet får de klippet deres lokker af en hjemmefrisør.

Frisør Mohamed Moussa har salon på Hovedgaden i Hårlev. (Foto: Anders Grann)

Hårlev: Tirsdag efter Påske kunne frisørerne genåbne deres saloner og invitere kunderne tilbage i frisørstolen, en dag, som både kunder og frisører har set frem til i tre lange måneder.

En forudsætning er dog, at kunderne kan fremvise et gyldigt coronapas, hvilket betyder, at kunderne skal kunne dokumentere, at de enten er færdigvaccineret, har været smittet eller er blevet testet negativ for corona inden for 72 timer.

I den periode, hvor frisørsalonerne har været lukket, har det dog stadig været muligt at bestille en hjemmefrisør, der som navnet beskriver, kører hjem til kunderne og klipper dem i deres private hjem. Det er stadig en mulighed, og det kræver ikke et gyldigt coronapas, hvilket Mohamed Moussa fra Hårlev Herrefrisør oplever som problematisk, for det er ikke alle kunderne, som vil fremvise et coronapas:

– De fleste kunder har ikke noget problem med coronapasset, men især blandt de unge, oplever jeg næsten hver dag, at der er nogle, som ikke gider det, siger frisøren, der nogle gange føler sig som en en politimand.

– Nogle af dem ser jeg senere samme dag, og så er de nyklippet. De har formentlig bestilt en hjemmefrisør istedet, hvor der ikke er et krav med coronapas, siger Mohamed Moussa, der finder reglerne uretfærdige, for det går ud over omsætningen for de frisører, som driver salon.

– Der burde gælde de samme regler for hele branchen, konstaterer Mohamed Moussa.

– Epidemien er her stadig, og smitten kan hurtigt sprede sig igen. Vi skal huske at holde sammen og vi skal alle sammen følge reglerne, slutter han.
rmh

Skriv en kommentar