(Last Updated On: 29. juni 2022)
En af de deltagende biler var en Morris Mascot Cooper S.
(Privatfoto)
Sport: Stevns Motorklub afholdt 3. afdeling af Sjællandsmesterskabet i Klubrally søndag den 19. juni.
Regnen væltede ned da bilerne ankom til Stevns Fyrcenter, men den stilnede lidt af da første bil skulle starte ud på prøverne ved Håndværkerparken i Store Heddinge, Faxe Kalkbrud, Hårlev Mark og ved Fyret.

Udenbys vandt

Ruten skulle køres 2 gange, og det var især de våde veje i Faxe Kalkbrud, der stillede store krav til de 30 biler som var mødt op.
Enkelte biler måtte udgå med motorskade, men kørerne var alligevel glade og tilfredse efter at have kørt de gode hastighedsprøver, lyder det fra Stevns Motorklub.
Dagen efter måtte løbslederen Poul Erik Iversen køre til Faxe Kalkbrud og vaske vejerboden med vand og kost da den var helt oversprøjtet med kalkpladder. Men vejret har aldrig været nogen hindring for rally-kørerne.
Løbsleder Erik Molnit fra Stevns Motorklub, fortæller at han for 50 år siden deltog som codriver i samme type bil som på fotoet, sammen med H. E. Laursen fra flyvestation Sigerslev i Bridgestone Minirally ved Køge.
– Der var frost og et tykt lag is på skovvejene. Vi havde 250 ispigge i hvert dæk. Jeg kan huske at vi vandt klassen og blev nummer 7 generelt, siger han.
Førstepladsen i de forskellige klasser på Stevns i det aktuelle løb blev vundet af Palle Nielsen og Bjarne Nielsen fra Slagelse, Preben Larsen og Orathai fra Englerup, Steen Petersen og Niels Skovbogaard fra Roskilde samt Andreas Kroman og Mathias Hansen fra Frederiksværk.
sky

Skriv en kommentar