(Last Updated On: 25. februar 2020)

Opera for babyer

„Hjertelyd” er sanselig teater på de smås præmisser. (Pressefoto)

Børneteater: Opera for babyer  og små børn op til to og et halvt år? Ja, hvorfor ikke, de søde poder er jo vant til at høre godnatsang.

Og undersøgelser viser, at fostre fra omkring uge 14 kan høre, og finsk forskning fra 2013 viser, at et barn genkende sange, som de hørte gentagende gange, mens de var inde i maven, i op til fire måneder efter fødslen.

Genhør hjertelyden

Derfor er intet mere naturligt end at tage de små, og nyfødte, med til Den Jyske Operas forestilling „Hjertelyd”, som den altid aktive Stevns Teaterforening har arrangeret lørdag den 7. marts kl. 11 og 13.30 i Erikstruphallen (Store Heddinge Skole).

Døren åbnes ind til sangens og musikkens verden på de mindstes betingelser, lyder det blidt fra Lene Vestergård, som er forkvinde for teaterforeningen.

– De allerførste sanseoplevelser i mors mave er ideen til forestillingen. Lyden af det bankende hjerte og dæmpede klange og stemmer fra den ydre verden er inspiration for musikken, farverne og bevægelserne i rummet. Oplevelser af blødt, glat, og lyst og mørkt, runger det fra Lene Vestergård.

Inkluderende forestilling

Som tilskuer er man tæt sammen med sangerne og musikerne, fordi det er et samvær hvor babyer, børn og voksne nænsomt guides, så babyernes egne lyde og børnenes fysiske aktivitet bliver del af forestillingen.

Alle inkluderes i det samme legende musikalske rum. Store og små får sanser og kroppen i brug i et poetisk møde med opera. Der er hjerterum til alle, også dem, der oplever opera for allerførste gang.

– Det er helt vidunderligt at se små mennesker strække sig mod lyd, bevægelser og billeder, siger Lene Vestergård, og afliver på falderebet en selverkendt fordom:
– Jeg troede, det var noget pjat at lave forestillinger for babyer, til jeg oplevede det første gang for 25 år siden. Nu fryder jeg mig over, at de dygtigste kunstnere rækker ud mod det alleryngste publikum, siger hun.

Musik, sang og leg

Det helt specielle forestilling varer 30 minutters og så er der 15 minutters leg, hvor man kan være heldig at få selskab af d medvirkende sangere: Johanne Højlund og Leif Jone Ølberg.

Der er også musikanter med, og det er Johanne Andresson på cello, og  Kasper Hemmer Pihl på saxofon.

Billetter købes som altid på www.stevns-teater.dk, og koster 60 kr. børn og medlemmer af teaterforeningen, og ellers 125 kr. i løssalg for voksne.

Forestillingen er udviklet i samarbejde med Spitalfields Music fra London, der er prisbelønnet for Musical Rumpus, opera for de 0-2½ årige.
sky

Skriv en kommentar