(Last Updated On: 18. oktober 2019)

Journalisterne Thomas Ubbesen og Anne Haubek er flyttet til Lund på Stevns, og kan opleves som foredragsduo på Store Heddinge Bibliotek, hvor de med afsæt i bogen „Vi var folket” fortæller om livet for østeuropæere 30 år efter Murens fald.

Foredrag: Stevns’ lokale DR-journalister Anne Haubek og Thomas Ubbesen har været på en rejse i øjenhøjde med østeuropæerne, 30 år efter murens fald.

Det fortæller de om på Store Heddinge Bibliotek tirsdag den 29. oktober kl. 19-21.

„Vi var folket”

Den 9. november 1989 siden vågnede østeuropæerne op til en ny verden: Berlinmuren var faldet og Østblokken brudt sammen.

Dengang var håbet lysegrønt og optimismen stor. Men hvordan ser virkeligheden i den tidligere Østbloks lande ud i dag?

Sidste efterår og vinter drog de to tidligere DR-journalister med tog og bus ud på en rejse, som bragte dem til de fjerneste hjørner af Østeuropa og til møder med mange af de mennesker, hvis liv gennem en lang årrække var formet af kommunismen.

I løbet af rejsen har Haubek og Ubbesen mødt mange skæbner og lyttet til, hvordan østeuropæerne selv ser deres eget lands historie, og hvad de tænker om de 30 år der er gået siden murens fald.

Billetter skal købes

Billetter til foredraget „Østeuropæerne efter Berlinmurens fald” koster 25 kr., og kan købes på bibliotekets hjemmeside www.stevnsbib.dk under ’Begivenheder’.

Man kan også hente billet på bibliotekerne i Store Heddinge, Hårlev eller Strøby Egede i den betjente åbningstid.

Og det er nok en god idé at skynde sig, hvis man vil få en plads.

sky

 

Skriv en kommentar