(Last Updated On: 2. juli 2014)

Ungdomsskolen har et hold unge mennesker på en eventyrlig rejse i de første 15 dage af skolernes sommerferie.
Turen går til Færøerne og Island

Elever-FærørerSelv om det blæste på dækket skulle det opleves at sejle forbi Shetlandsøerne. (Privatfoto).

STEVNS/FÆRØERNE: I lørdags gik startskuddet til turen, tidligt om morgenen. Første etape var den lange køretur fra Stevns til Hirtshals i det nordjyske.

Her påmønstrede holdet det gode skib Nørrana. Sejlturen fra Hirtshals til Torshavn på Færøerne er, på trods af ca. 30 timers sejlads, en god og super oplevelse. Ombord på skibet er der fitness, svømmepøl, sauna og en masse andre aktivitetsmuligheder. Det er nærmest at sammenligne med et krydstogt. Det var en fin sejltur uden søsyge eller andre problemer.

Sent søndag aften ankom båden til Torshavn. Vi fandt lynhurtigt vores campingplads og på et splitsekund var lejren etableret. Holdet havde i forvejen trænet denne lejrslagning, så det gik helt problemfyldt. Efter en god nats søvn, en solid gang morgenmad og et bad var holdet klar til nye aktiviteter mandag morgen.

Det var dagen hvor holdet blev introduceret til torshavn, som er hovedstad på Færøerne. Vi fik fin hjælp til dette af Danielsens grandfaster Ellis, som er bosiddende i Torshavn. Ellis viste eleverne Tinkernes (det færøske lagting), den gamle bydel med de karakteristiske huse samt den nye moderne bydel. En fin introduktion til stedet. Efter dette gik turen til den gamle havneskanse.

Selv om det er et lille og beskedent forsvarsanlæg rummer det en rigtig fornem historie. De 2 store og 4 små kanoner, efter sigende en foræring fra kong Christian d.4, helt tilbage i 1600 tallet. Om eftermiddagen var holdet til koncert i det nordiske hus. Det var Pierre dørges “new jungle orchestra” der var på plakaten. En spændende oplevelse med en helt anden form for musik, end den som holdet ellers var vant til.

Aftensmaden blev indtaget i god ro og orden. Aftenen stod på hygge, sjov og munterhed, inden der blev dømt godnat.

Ungdomsskolen vil sende flere rejsebreve fra turen.
Elever-Thorshavn
Det færøske lagting har til huse på Tinkernæs, som ligger midt imellem de 2 havne i Thorshavn. (Privatfoto).

Skriv en kommentar