(Last Updated On: 7. juni 2021)

Byggeriet af den nye Stevnshal skrider planmæssigt frem og og torsdag i sidste uge blev en vigtig milepæl markeret: rejsegildet. Indvielsen af den nye hal forventes at blive omkring den 1. december i år.

Se billedserien fra rejsegildet på Stevnshallen, som fandt sted torsdag formiddag i sidste uge. (Fotos: Kristian Buchmann)

Store Heddinge: Stevnshallens bygherre, Stevns Kommune havde torsdag formiddag i sidste uge inviteret til traditionelt rejsegilde, med alt hvad der hører sig til ved et sådant arrangement: Solen skinnede fra en skyfri himmel, og øverst på det nye byggeri var pyntet med flere grønne kranse og det rød-hvide Dannebrog. Taler blev der også holdt og bagefter kunne de fremmødte forsyne sig med ristede pølser og kolde Cocio fra ’Pølsebrødet’, som er en pølsevogn indrettet i et Folkevognsrugbrød.

– Det er lige i sidste øjeblik med et rejsegilde, for snart lukker vi bygningen af, men vi har grundet coronaen udskudt det så længe som muligt, så vi kunne få flere med til denne dag, sagde projektleder på byggeriet og ansat i Teknik og Miljø i Stevns Kommunes forvaltning, Asger Olsen, da han bød velkommen.

Projektleder Asger Olsen fra Stevns Kommune. (Foto: Kristian Buchmann)

Projektlederen benyttede lejligheden til at rose både det politiske udvalg Arbejdsmarked, Erhverv og Teknik (AET), de gode håndværkerne, arkitekterne Mangor & Nagel Arkitekter (som også stod bag Stevnsbadet), de rådgivende ingeniører Rønslev, rådgiverne HS BrunsgaardLaursen og ikke mindst entreprenøren A/S Dansk Halentreprise – i daglig tale kaldet Dansk Hal – for et rigtig godt samarbejde, inden han gav ordet videre til udvalgsformand for AET, Mikkel Lundemann (K), som også roste samarbejdspartnerne for deres arbejde.

– Det ser virkelig godt ud – bedre end jeg har kunne tænke mig til. Jeg er ikke i tvivl om, at I er ved at bygge en smuk bygning, der samtidig er praktisk og som rigtig mange frivillige i fremtiden vil bruge deres fritid og energi på, lød det fra udvalgsformanden.

– Vores gamle Stevnshal har udklækket mange talenter, nogle har endda vundet EM-, VM- og OL-medaljer. Så der er noget at leve op til for den nye hal, konstaterede Mikkel Lundemann, der glæder sig til at se det færdige resultat og til at videreudvikle udendørsområderne omkring den nye hal.

Også sagsarkitekt Lars Rath fra Mangor & Nagel Arkitekter fik ordet, og han glædede sig over opgaven med at få den nye Stevnshal til at spille sammen med Stevnsbadet.

Projektleder Asger Olsen kunne til Stevnsbladet oplyse, at budgettet på de 30,8 millioner kroner, som er afsat til projektet, ser ud til at holde samt at byggeriet følger tidsplanen. Han forventer, at den nye Stevnshal vil stå klar til indvielse omkring den 1. december i år.
rmh

Skriv en kommentar