(Last Updated On: 19. april 2021)

Stevns: Trods kulde, blæst og vådt vejr var 108 indsamlere rundt på Stevns med indsamlingsbøsserne, da Kræftens Bekæmpelse forrige søndag samlede ind på de 101 ruter fordelt over hele Stevns.

Kræftens Bekæmpelses lokale indsamlingsleder Anny Borch Jensen kunne efterfølgende konstatere, at indsamlingsresultatet var det bedste, der nogensinde er gjort op på Stevns, i de mange år hun har koordineret indsamlingen.

Anny Christensen og Marianne Buck Jacobsen samlede ind i Hårlev for Kræftens Bekæmpelse. (Privatfoto)

Det samlede resultat viste ialt 218.700 kroner efter en optælling med lidt udfordringer undervejs.

– Det er helt vildt flot. Det er ikke bare flot. Det er simpelthen rekord. Jeg har aldrig set noget lignende, og jeg er så stolt over, at 108 indsamlere brugte deres søndag på at gå en tur for en god sag, siger Anny Borch Jensen Hun forklarer videre, at man søndag blev nødt til at hælde alle mønter og sedler ud på håndklæder for at tørre dem, inden de kunne optælles i en automat:

– Alt var vådt, og automaterne kan ikke tåle vand. Også sedlerne var fugtige, og vi kunne ikke læse navnene på indsamlerne på flere af de indleverede indsamlingsbøtter, da det, der var skrevet på dem, var visket ud i regnen, siger indsamlingslederen.

Efter tørreprocessen kørte Anny Borch Jensen mandag eftermiddag til Sydbank i Køge, hvor optællingen fandt sted.

Der var dog så mange penge at tælle op, at automaten i banken simpelthen blev fyldt og standsede. Derfor måtte indsamlingslederen tage mere end 30.000 kroner med retur til Store Heddinge, hvor Sydbanks pengeautomat ved Meny i Østergade blev brugt til den sidste optælling og alle de indsamlede penge således kunne registreres på kontoen.

Grundet situationen med corona, blev indsamlingen sidste år udsat til august, hvor det viste sig svært at skaffe indsamlere nok. Det afspejlede sig også i resultatet, som endte på 96.570 kroner, som derfor ikke direkte kan sammenlignes med dette års rekordbeløb.

Tager man istedet resultatet fra 2019, hvor der cirka var samme antal ruter besat med indsamlere som i år, blev der indsamlet 157.163 kroner.

Højt gennemsnit

Regnen silede ned over de gæve indsamlere, som trods kulde og blæst samlede ind til det gode formål. Her er det Anthon og Alfred Grimstrup sammen med deres mor, Tabitha Grimstrup. (Privatfoto)

Gør man indsamlingsresultatet op per rute, viser et gennemsnit, at der er indsamlet 2.100 kroner per rute.

På en rute i Strøby Egede blev der indsamlet 5.644 kroner, heraf 3.639 kroner i bøtten og 2.005 kroner i Mobilepay. En anden rute i Strøby Egede gav 4.108 kroner inklusiv 1.000 kroner på Mobilepay, en rute i Hellested gav 4.100 kroner og en rute i Magleby 4.050 kroner.

– I gamle dage kunne vi tælle op i Sydbanks filial i Store Heddinge om søndagen. Nu er vi nødt til at vente til om mandagen, og det er efterhånden meget svært at håndtere kontanter i de pengeløse bankafdelinger. Det oplever mange af de lokale afdelinger i Kræftens Bekæmpelse. Det er ikke nemt at aflevere pengene, når vi kommer med kontanter, forklarer Anny Borch Jensen, der dog ikke lader denne distraktion overskygge det utroligt flotte indsamlingsresultat for Kræftens Bekæmpelse Stevns.
rmh

Skriv en kommentar