(Last Updated On: 13. juni 2022)

Strøby Egede: Der er nok flere årsager til, at et rekordstort antal børn og voksne besøgte dette års Sol over Stevns, som lørdag den 11. juni – efter to års pause grundet corona – var tilbage på plænerne ved Strøby Idrætscenter.

Dels det gode vejr, med solskin og lune temperaturer det meste af dagen, dels muligheden for igen at tage afsted til store arrangementer og mødes på kryds og tværs og endelig det flotte program, som arrangørerne havde fået stablet på benene i år.

Se de stemningsfulde billeder fra den hyggelige dag på plænerne ved Strøbyhallen. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Dagen igennem var der livlig aktivitet på de udendørs områder, lange køer ved mad- og drikke boderne og fyldte parkeringspladser.

Fordobling i besøgstallet

– Beredskabet vurderer, at omkring 5.500 til 6.000 mennesker var forbi i løbet af dagen. Det er mere end dobbelt så mange i forhold til den tidligere besøgsrekord. Det var i 2019, hvor det anslåede besøgstal lå på mellem 2.500 og 3.000 mennesker – det var for øvrigt det år, hvor det regnede, oplyser Camilla Larsen, der er en del af det 15 mand store team af frivillige, som er tovholdere på Sol over Stevns-arrangementet.

De mange besøgende kunne dagen igennem gå på opdagelse i 27 handelsboder, 35 kræmmerboder og omkring 30 boder repræsenteret ved forskellige foreninger.

I områderne med aktiviteter for børn blev der hoppet, kravlet, malet, spillet bold og badminton, balanceret, løbet og grinet. Der var desuden et telt med live musik, opsatte borde og bænke og masser af tørt græs at brede tæppet ud på og nyde den gode stemning og ditto vejr.

– Vi mødte dagen igennem glade og taknemmelige gæster, også selvom madboderne til tider havde svært ved at følge med, hvilket gav lange køer, siger Camilla Larsen.

– Vi er mere end tilfredse med dagen, og overvældet over den store opbakning, sponsorstøtten og besøgstallet. Der kom gæster fra hele Stevns, og vi kan godt mærke, at folk efterhånden ved, hvad Sol over Stevns er for noget. Det er dejligt at mærke, lyder det fra Camilla Larsen.

Hele 92 sponsorer støttede arrangementet, bl.a. de to lokale brugser i Strøby og Hårlev, der var gået sammen om at sponsere ’Dragerytterne’ til arrangementet – og begge brugsuddelere kiggede forbi på selve dagen.

– Det var en fornøjelse at være en del af, stor respekt for jeres store frivillige arbejde. Vi var forbi ved 15-tiden og fik en oplevelse af glade mennesker og travle frivillige. Tak for et godt samarbejde, har Steen B. Hansen, Dagli’Brugsen i Strøby efterfølgende skrevet til de frivillige.

En tilsvarende positiv melding kom fra Frank Christiansen, SuperBrugsen i Hårlev, som var dybt imponeret og roste ’et flot arrangement’.

Sol over Stevns igen i 2023

Med de flotte besøgstal forventes et pænt overskud, og holdet bag er allerede godt i gang med næste års Sol over Stevns. Hjemmesiden er opdateret: soloverstevns.dk, og det er allerede nu muligt at booke en stand. Det bliver for øvrigt den 10. juni 2023.

Og skulle man have lyst til at være en del af det store hold frivillige, som på dagen arbejder på højtryk for at alting klapper, er man meget velkommen til at melde sig, for som Camilla Larsen siger, så kan der altid bruges flere hænder.
rmh

Skriv en kommentar