(Last Updated On: 25. februar 2016)

93.622 kroner – så stort blev årets overskud i Bankoforeningen Elverhøj, som onsdag aften uddelte de mange penge til ti forskellige modtagere

Alle modtagerneHÅRLEV: Typisk er der mellem 80 og 100 deltagere hver onsdag aften, når Bankoforeningen Elverhøj afholder bankoaften i Hårlevhallens cafeteria. Denne onsdag aften var der lidt flere, da 108 bankospillerer var samlet i cafeteriet.
Det høje antal skyldtes formentlig at det ikke var en helt almindelig onsdag aften. Bankoforeningen kunne nemlig fejre sin tre års fødselsdag, og det var også aftenen, hvor den årlige uddeling af foreningens overskud fandt sted.
Det blev det hidtil største overskud i foreningens levetid – hele 93.622 kroner – som foreningens formand, Karsten Wejdemann, kunne glæde i alt ti modtagere med donationer til forskellige lokale formål.

Fest med syngepiger
Både to idrætsforeninger, friskolen i Hellested, Vallø Krolf, fredagsforeningen Præstemarken – »Olle« på 94 år modtog 5.000 kroner, som skal bruges til udendørs hygge ved deres fælleshus – filmprojektet om Elverkongen og Strøby Kirkelade var blandt modtagerne.
Kortidsafdelingen Stevns (KAS) modtog 10.000 kroner:
– KAS havde søgt om tilskud til besøg af syngepigerne fra Stevns, men vi i bestyrelsen syntes, at der skulle lidt mere til. Vi stiller derfor som betingelse, at syngepigerne kommer, og så skal det holdes en ordentlig fest med alt, hvad der hører til, og hvor alle dem, som kan, deltager, sagde Karsten Wejdemann, da han overrakte checken til to meget glade patienter og to lige så glade ansatte fra KAS.

Tømreren er klar
Per B. Jensen og Arne H. Jensen fra Mænds Mødesteder var også blandt de heldige modtagere.
De var begge både rystede og meget taknemmelige for deres check på i alt 13.622,20 kroner. Det akkurate beløb, som foreningen tidligere har modtaget tilbud på fra en tømrer, da tagryggen på deres »klubhus« på Blommevej i Strøby trænger til istandsættelse.
Bankoforeningen har endda sørget for, at tilbuddet fra tømreren allerede er indfriet, så han kan rykke ud, så snart der bliver ringet efter hans hjælp.

Blomster til Hårlev
Hele 25.000 blev øremærket til blomsterkummerne på Hovedgaden i Hårlev bymidte.
– I bankoforeningens bestyrelse er vi enige om, at kan vi gøre noget for Hårlev by, så gør vi det gerne. Sidste år fik Stevns kommune 10.000 kroner fra os til tre nye bænke. Indtil videre er kun den ene sat op. Det skulle gerne gå lidt stærkere denne gang, så vi får blomster i byen her til sommer, lød det fra formanden.

I alt har den nu tre år gamle bankoforening uddelt over 200.000 kroner.
Det første år var overskuddet 30.000 kroner, år to endte det på 50.000 kroner og tredje års overskudsdeling endte på 93.622,20.
Dertil kommer bankospillet i november 2014, hvor Støt Brysterne fik 37.552 kroner samt et netop afholdt velgørenhedsbanko, hvor der blev spillet 34.325 kroner ind til Julemærkefonden.
I alt mere end 245.000 kroner.

Se hvordan de 93.622,20 kroner blev fordelt i lørdagens udgave af Stevnsbladet.
rmh

(Foto: Rikke Michael Hansen)

 

Skriv en kommentar