(Last Updated On: 1. oktober 2019)

Renoveringsarbejdet af Strøby Kirke er efter fire og et halvt år gået i gang.
(Foto: Klaus Slavensky)

Strøby: I denne uge gik håndværkerne i gang med det store renoveringsarbejde af Strøby Kirke, som ikke har været i brug siden foråret 2015, hvor der blev konstateret skimmelsvamp, og personalet sendt hjem af Arbejdstilsynet.

En lang, sej proces

Det har været en sej proces, som undervejs har splittet menighedsrådet, og flere projektplaner har været kastet frem og tilbage, ligesom budgetforhandlinger mellem menighedsrådet, provstiet og Roskilde Stift har været vanskelige.

Men nu er arbejdet påbegyndt og opdelt i tre faser.

Holder fast i ansvaret

Først skal det udvendige arbejde med dræn overstås, siden kommer renoveringen af selve kirkerummet, og endelige er det planen at der skal ske udskiftninger af bl.a. inventar.

– Jeg håber, at tørlægningen bliver klaret i år, siger John E. Hansen, som under hele processen har været formand for menighedsrådet, og som i dag fortsætter som formand for byggeudvalget.

– Jeg er ikke den som giver op, svarer han som forklaring på hvorfor han følger projektet helt til dørs.

Vision om nyt inventar

Menighedsrådet har fået økonomien på plads til første etape, og skal nu projektplanlægge for det indvendige arbejde, hvor visionen er nye løse stolerækker, isolering af gulv og installation af varmepumper som fremtidssikring af den smukke, gamle middelalderkirke.

Der har været udarbejdet diverse konsulentrapporter under det snart fire og et halvt år lange forløb, og bortset fra Nationalmuseets kontrol med arbejdet, så håber John E. Hansen, at kirken åbner inden julen 2020.

Provst: Ingen garanti

Provst Erhard Schulte Westenberg har været dybt involveret i processen, og regner med, at den indvendige renovering vil tage kortere tid end første etape.

– Ligesom formanden for byggeudvalget håber, at kirken kan genåbnes inden jul 2020, så tilslutter jeg mig gerne dette fromme ønske, uden dog at udstede garanti, slutter Erhard Westenberg.

sky

 

Skriv en kommentar