(Last Updated On: 8. september 2020)

World Cleanup Day med affaldsindsamling og mini-cellokoncert med den verdenskendte cellist Jacob Shaw.

Fra en tidligere affaldsindsamling ved verdensarven. (Foto: DN Stevns)

Stevns Klint/Rødvig: Plastik. Det fylder vores verdenshave og skænder vores natur. Den 19. september 2020 afholdes World Cleanup Day overalt i verden for at sætte fokus på problemet.

Også på Stevns bliver det muligt at mødes for at samle plastik og andet skrald. I selskab med Verdensarv Stevns og Danmarks Naturfredningsforening Stevns går skralderuten langs den sydligste del af Stevns Klint lørdag den 19. september 2020.

Når klinten er blevet ren, vil man bagefter kunne nyde rene toner fra den fænomenale lokale cellist Jacob Shaw, der giver minikoncert i Restaurant Harmonien.

Skrald og plast forurener

– Plastik er et af de helt store verdensomspændende problemer lige nu. Derfor vandrer vi langs Stevns Klint og samler plastik og andet skrald, fortæller Michael Løvendal Kruse, formand for Danmarks Naturfredningsforening Stevns.

Undervejs vil naturvejleder Rasmus Elvekjær underholde med tankevækkende fortællinger om skraldets hemmeligheder. Vandringen slutter tilbage i Rødvig på Restaurant Harmonien.

Sammen om Stevns

– Her i Stevns hjælper vi hinanden med det, som er vigtigt, forklarer Naja Habermann, der er site manager i Verdensarv Stevns.

Og det er super vigtigt, at vi – i fællesskab – passer på vores smukke natur og vores unikke verdensarv. Derfor vil vi også gerne hylde de ildsjæle, som kommer og hjælper os med at holde Stevns Klint ren, uddyber Naja Habermann.

Det praktiske:

  • Dato: lørdag den 19. september
  • Mødested og -tid: Ved Kalkovnen, Christiansø på Rødvig Havn klokken 10.00
  • Hvad: Samle skrald, fællesskab og minikoncert med lidt godt til ganen og øregangene
  • Indsamlingen gennemføres uanset vejr. Medbring gerne egne handsker. Affaldssække udleveres på stedet.
  • OBS: Tilmelding er nødvendig og pga. Corona-situationen er der er begrænsede antal pladser.
  • Tilmelding: via først til mølle-princippet på mail til stevns@dn.dk med navn og deltagerantal senest onsdag den 16. september 2020.

Skriv en kommentar