(Last Updated On: 19. november 2018)

Så solgte Stevns’ politikere vores kommunale rengøring, for jagten er sat ind med troen på et udbytte på minimum 1,8 millioner kroner.

Som ansat i Rengøringskorpset i Stevns Kommune – det er os, der gør rent på skolen, i børnehaven, sfo’en, rådhuset, vuggestuen, sundhedscenteret og mange flere steder – bliver jeg nødt til at ytre mig.

På det sidste personalemøde fik vi i Rengøringskorpset den besked, at Stevns Kommune vil udlicitere rengøring med en tro på denne store besparelse.

Vi kan alle forstå, at i dagens Danmark er der fra tid til anden brug for at stramme bæltet. Men det her er en usmagelig måde at gøre det på.

Jeg og mange af mine kollegaer har været ansat i Stevns Kommune i rigtig mange år. Haft daglig ledere igennem tiden, som har haft sine udfordringer med at drive og lede den del, der hedder Rengøringskorpset.

Det koster penge, mange penge. Og det koster på det menneskelige.

Men vi har altid været glade og fagligt stolte for vores dagligdag, og det at være en del af noget, der hedder Stevns Kommune.

Til den usmagelige del af jagten på de mange millioner:

Jeg har ledt og ledt i diverse offentlige referater vedrørende budgetforlig og kan kun finde en lille sætning: effektuering af rengøring?

Hm, det var så udlicitering. Altså at overdrage Rengøringskorpset til en privat udbyder med alt det, der kommer til at ske. Færre medarbejdere (fyringer) til større områder og dermed ikke den standard vi har i dag på vores offentlige steder. For det er den del, der må følge med, når byttet er nedlagt og de 1,8 millioner kroner er høstet.

Mit spørgsmål til de kære politikere – med forståelse for at man skal spare og finde midler til at drive biksen Stevns Kommune:

Hvorfor har I ikke inddraget os ansatte i denne del og givet os muligheden for at komme med et udspil til jagten på millionerne, så vi trods alt vil have mulighed for at bevare vores arbejdsplads i Stevns Kommune?

Med venlig hilsen
Charlotte Hansen
Skrosbjergvej 23
Tureby

Skriv en kommentar