(Last Updated On: 2. maj 2014)

AffaldStevns
STEVNS: Den 1. maj overtager RenoNorden A/S afhentning af dagrenovation i Stevns Kommune. Mange husstande vil i den anledning få ny tømmedag, og ved skiftet til det nye renovationsfirma vil papirbeholderen fremover blive tømt hver sjette uge.
Stevns Kommune udsender i løbet af uge atten en kalender med individuelle tømmedatoer til samtlige husstande.  Kalenderen indeholder husstandens individuelle tømmedatoer for restaffald, papir og haveaffald for resten af 2014 samt kontaktoplysningerne til RenoNorden, hvis der mod forventning skulle opstå problemer. Der vil også være information om den nye ordning med indsamling af småt elektronik affald.
Formanden for PTU, Flemming Petersen, oplyser desuden, at der – som en ny service for borgerne – arbejdes på at kunne orientere om driftsændringer via sms.

Indkøringsperiode
Omlægning af ruterne medfører, at nogle husstande får forlænget tidsrum mellem tømningerne de første fjorten dage. Er man i denne situation og får problemer med plads til restaffald, kan man de første fjorten dage sætte en sort sæk ud til beholderen, som skraldemanden så tager med.
Reglerne for placering af beholderne i forbindelse med tømning, er uændrede. Som noget nyt kan småt elektronisk affald afleveres på låget af papirbeholderen. Batterier kan stadig afleveres på låget af papirbeholderen, men i en separat pose.

Montering af tags
I løbet af juni måned vil RenoNorden montere såkaldte tags – en lille elektronisk dims, der indeholder en unik kode og adresse for hver beholder – inde i låget på skraldespandene.
Når skraldespanden bliver tømt på renovationsvognen, registrerer bilens system spandens kode, og dermed registreres det, at beholderen er blevet tømt. Det minimerer risikoen for, at en beholder glemmes.

AffaldStevns

Ny tømningsdag for husholdningsaffaldet.

Fakta:

  • Indsamling af småt elektronik-affald
  • Når RenoNorden per 1. maj overtager indsamlingen af husholdningsaffaldet kan man aflevere småt elektronisk affald på låget af sin papirbeholder.
  • Små elektroniske apparater er alt, der er drevet af ledninger, batterier eller solceller, og som kan være i en fire liters frysepose.
  • Eksempelvis barbermaskiner, fødselsdagskort med lyd, elektrisk legetøj, sko med lys, ledninger og cykellygter.
  • Mere information om ordningen findes på bagsiden af tømmekalenderen eller på stevns.dk.

Skriv en kommentar