(Last Updated On: 30. august 2021)

Tirsdag formiddag i sidste uge var der rejsegilde for den nye mellembygning og tag på indskolingens bygning. Renoveringsarbejdet følger tidsplanen og forventes afsluttet inden jul.

Udvalgsformand Steen S. Hansen (S) benyttede byggematerialerne som talerstol. (S) (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Hårlev: Mange har nok bemærket den store presenning, der i den seneste periode har dækket over dele af Hotherskolen, for totaloverdækningen kan ses på lang afstand, når man kommer kørende til Hårlev.

Under den store presenning ligger hele indskolingen og SFO, som i øjeblikket bliver renoveret med helt nyt tag og ventilation. Bygningen, der er opført i 1972, har de seneste år givet tiltagende udfordringer med vandskader, skimmelvækst og dårligt indeklima. Desuden bliver glasgangen, der forbinder bygningen med resten af skolen, udvidet med 60 kvadratmeter og varme i gulvet, så børnene fremadrettet kan få en samlet garderobe og bedre tørremuligheder, når de våde sko og jakker skal hænges til tørre efter et vådt frikvarter.

Arbejdet er allerede godt igang, og tirsdag formiddag i sidste uge inviterede Stevns Kommune til rejsegilde på matriklen.

Til at byde velkommen var projektleder fra Stevns Ejendomme, Sanne Rødkjær, som benyttede lejligheden til at takke håndværkere, entreprenør, leverandører og skolen for det gode samarbejde og ditto tone, der hersker på byggepladsen.

Projektleder i Stevns Ejendomme, Sanne Rødkjær står her med ryggen til og byder velkommen til rejsegildet. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Sanne Rødkjær kunne desuden oplyse, at arbejdet skrider frem efter planen og at det indtil videre har været uden overraskelser. Bygningen er fuldt overdækket, da tidsplanen ikke tillader pauser i arbejdet på grund af dårligt vejr.

Talen stod udvalgsformand for Børn- og Ungeområdet, Steen S. Hansen (S) for:

– Processen har været lang, da der i første omgang ikke var sat nok penge af til projektet, som viste sig at blive noget dyrere end først antaget, blandt andet på grund af skimlen, som udviklede sig, og skærpede regler fra myndighederne til både ventilation og isolering, forklarede udvalgsformanden.

Udover nyt tag, nyisolerede lofter, nyt ventilationsanlæg samt ny og større mellemgang får indskolingen – der huser otte klasser fra 0. til og med 3. klasse – kommer der også nyt ovenlys, ny loftsbelysning, nye elinstallationer, separat printerrum, nye gulve og frisk maling på væggene.

– Kort sagt bliver bygningen tæt på gennemrenoveret og får nu en kæmpe, tiltrængt overhaling, til glæde og gavn for både lærere og elever, sagde Steen S. Hansen.

Selvom taget er væk, er der stadig spor efter undervisningen på både døre, vægge, gulve og tavler i klasseværelserne. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

 

Arbejdet blev påbegyndt i foråret og forventes færdigt lige før jul, men bygningen tages delvist i brug tidligere. Indskolingen er midlertidigt genhuset i pavilloner opstillet i den skolegård, der vender ud mod Faxevejen.

Leder af Stevns Ejendomme, Jesper Boesen oplyser, at der er afsat et sted mellem 13 og 15 millioner kroner til renoveringsarbejdet.
rmh

Alt i mens renoveringsarbejdet pågår, har Indskolingen undervisning i pavilloner, opstillet i skolegården ud mod Faxevejen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar