(Last Updated On: 17. juli 2020)

Revyholdet ankom torsdag eftermiddag i sidste uge, hvor de veloplagt tog imod den lokale presse ved klintekanten og i Harmoniens store sal. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Trods kort tid til forberedelse lover årets revyhold en humørfuldt og underholdende forestilling med masser af sjove revyperler, lækker revybuffet og garanti for gode grin

Rødvig: Ikke engang en måned har de haft til at sammensætte og øve årets revy i Rødvig, Harmoniens Revyperler, som den hedder her i 2020.

Den 1. juli blev beslutningen truffet og revyholdet sammensat, siden er numrene blevet udvalgt og enkelte nye er skrevet. Siden er der bl.a. blevet indøvet tekster og sange, sammensat revymenu, oprettet hjemmeside og billetsalg, fundet sufflør, lydmand mm., og torsdag eftermiddag i sidste uge ankom revyholdet så til Rødvig. Et hold der i år består af Max Hansen, Anne Karin Broberg og Jeff Schjerlund. Kapelmester er Mathias Grove Madsen, der er uddannet pianist fra Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Kun en uge før premieren, som er torsdag aften den 23. juli kl. 18 – og med forpremiere aftenen før, onsdag den 22. juli.

Bryd ud

De allerførste sangprøver på Harmoniens scene. Fra venstre er det Max Hansen, Anne Karin Broberg og Jeff Schjerlund.

Straks efter ankomst gik alle i gang med at få styr på lyd, lys, rum, scene, numre og meget andet.

Holdets ankomsttid var sat til kl. 12-12.30, og den lokale presse var inviteret til kl. 13.00. På det tidspunkt var keyboard og lydmonitor sat op, mikrofonerne tilsluttet og de første projektører tændt. Og lidt over 13 løftede de tre skuespillere en lille flig af årets forestilling, da de fra scenen sang intronummeret ’Bryd ud’; Et nummer, der handler om glæden ved at komme ud igen, ’efter 100 dage, hvor vi alle har siddet hjemme, næsten som i spjældet. Så var det, at vi sagde, det skal være løgn, det her, vi bryder ud!’, lød det fra scenen.

Intronummeret er nyskrevet af Lukas Birch. Yderligere 22-23 numre er med i årets revy, enkelte andre er ligesom intronummeret nye, mens de fleste er kendte.

– Jeg har samlet på numre gennem de sidste mange år, og de numre jeg har valgt ud er alle blevet håndplukket. Det er blandt andet Oswald Helmuth, Max Hansen, Ulf Pilgaard og Lulu Ziegler imellem, fortæller Max Hansen, der også er revyens kunstneriske leder.

Hverken han eller de øvrige på holdet har prøvet at sætte en revy op på så kort tid.

– Vi er ikke i mål endnu, men vi skal nok nå det, lyder det fra Max Hansen.

Udsteder grinegaranti

Selvom forberedelsestiden har været væsentligt kortere, antallet af revyskuespillere er blevet reduceret fra fire til tre og orkesteret er mindre end vanligt, så bliver det lige så godt, som det plejer, lover Max Hansen.

Både han og resten af holdet glæder sig til at spille årets revy.

– Jeg har gået hjemme længe, så da jeg fik tilbuddet om at være med, så sagde jeg ja tak, fortæller Anne Karin Broberg, der efter et længerevarende sygdomsforløb med kræft glæder sig meget til at stå på scenen igen.

Også de andre virker særdeles oplagte og glade for at være ’ude’ igen.

– Vi glæder os helt vild til at more. Og vi udsteder grinegaranti. Har man ikke moret sig, så får man pengene tilbage, proklamerer Max Hansen.

Det er 7. gang Max Hansen optræder med revy på Harmonien, mens Anne Karin Brobjerg medvirker for 4. gang. Jeff Shjerlund har til gengæld ikke tidligere medvirket i en revy i Rødvig.

Revydirektør og restauratør Harry Böckmann (tv) ses her sammen med Tom Bang Hansen, der i 2009 var med til at starte Revyperler i Rødvig. Efter et par års fravær er Tom nu tilbage og hjælper med at få dette års revy sendt godt afsted.

Med afstand og håndsprit

Årets revy indrettes, så alle regler og foreskrifter bliver overholdt.

– Revygæsterne bliver linet op udenfor med afstand til hinanden og bliver et hold ad gangen anvist til deres bord, som er i salen eller på balkonen. Maden bliver serveret ved bordene, og en tjener vil gå rundt til bordene og tage imod bestilling af drikkevarer, oplyser Tom Bang Hansen.

Ved indgangen udleveres en lille flaske håndsprit til alle gæster.

Revyen har premiere torsdag den 23. juli og er programsat med 16 forestillinger torsdag, fredag og lørdag frem til og med uge 34.

Der var torsdag i sidste uge solgt 300 billetter. I alt 1.600 billetter er sat til salg, og bliver 1.200 af dem solgt er arrangørerne godt tilfredse.
rmh

Skriv en kommentar