(Last Updated On: 28. juni 2018)

Det historiske hus Rødvig Kro & Badehotel sætter nu Stevns kommune på Danmarks kulturlandkort

Den gamle kro i Rødvig har mange hyggelige kroge, der emmer af historier fra en svunden tid. Blandt andet dette hjørne i en af spisestuerne, med en smuk gammel støbejernskakkelovn, originale fliser og et skønt, slidt plankegulv med synlige slidspor efter mange gæsters besøg. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Flere besøgende til Rødvig Kro & Badehotel og dermed større fokus på Stevns’ kvaliteter som hjemsted for oplevelser, inspiration og afslapning. Det er, hvad Jonas Skaaning og Kathrine Hendriksen satser på, når Rødvig Kro & Badehotel nu bliver en del af The Danish Club – foreningen Historiske Huses nye digitale forum, der skal vise vej til unikke oplevelser i kulturhistoriske rammer

The Danish Club er en nydannet sammenslutning af bygninger med historie, og allerede fra starten har ejerne af 200 historiske huse tilmeldt sig sitet – heriblandt Rødvig Kro & Badehotel, som er en kongeligt privilegeret kro fra 1844, der byder de besøgende på en autentisk badehotelsoplevelse med udsigt til Stevns Klint Unesco Verdensarv.

– Vi venter os meget af medlemsskabet i The Danish Club. Vi forventer flere besøgende til Rødvig Kro & Badehotel, Stevns kommer stærkere frem på det kulturelle Danmarkskort, og samtidig indgår vi i et inspirerende fællesskab med andre historiske huse i Danmark, siger Kathrine Hendriksen, som ejer Rødvig Kro & Badehotel.

Andre historiske bygninger i nærområdet, som er blevet medlemmer af The Danish Club er Hotel Frederiksminde og Rønnede Kro.

Dyrt at eje et historisk hus

The Danish Club vil fungere som koordinator og idéudvikler mellem de historiske huse, og Birthe Iuel, der er præsident i Historiske Huse venter sig meget af det nye initiativ.

– Det er dyrt at eje et historisk hus. The Danish Club bliver både en indgang til et unikt oplevelsesunivers for besøgende og en ny indtægtskanal for ejerne. Når de historiske huse får flere besøgende, får ejerne også flere indtægter til at vedligeholde bygningerne og videreudvikle deres tilbud. Husene går uundgåeligt til, hvis ikke de har en funktion. Det må ikke ske. Heller ikke for Rødvig Kro & Badehotel på Stevns, siger Birthe Iuel.

Se mere på thedanishclub.dk.

Ved indgangen kan man læse denne historie om de første ejere af Rødvig Kro. (Foto: Rikke Michael Hansen)

 

Skriv en kommentar