(Last Updated On: 26. november 2018)

Revyperler nr. 11 på vej

Charlotte Amalie Kehlet (tv) fra sidste års Revyperler er med igen i 2019.
(Foto: Klaus Slavensky)

Rødvig: Stevns sydlige havneby er stadig på revy-Danmarks landkort, også selv om revy-grinet var ved at blive forvandlet til drama-gråd i efteråret.

Ballade om revyen

Den tidligere kunstneriske leder af Revyperler, skuespiller Max Hansen, og revydirektør Jeanette Larsen gik så galt af hinanden, at samarbejdet måtte ophøre.

I oktober måned kulminerede konflikten på en generalforsamling, som blev afholdt af “De Gule Trøjer”, som er de frivillige, der tager sig af alle de praktiske opgaver for at få sommerrevyen på benene.

Uenighederne om fremtidens revy-koncept medførte, at Max Hansen og Jeanette Larsen lavede hver sin ansøgning om at få revy på Harmonien i Rødvig, og det blev Jeanette Larsen, som også i 2019 kan kalde sig revydirektør.

Ny kunstnerisk leder

Kapelmester Stuart Goodstein er en anden aktør fra det hidtidige revyhold, og han fortsætter nu også som kunstnerisk leder. Han står desuden atter i spidsen som kapelmester, for en trio der også omfatter Lars Fabiansen på guitar og Carsten Milner Henriksen på trommer.

Skuespillerholdet bliver Charlotte Amalie Kehlet, Anne Hjort, Christian Damsgaard og Kristian Holm Joensen.

Kristian Holm Joensen bliver revyperlers ny instruktør. Han er uddannet skuespiller på Aarhus Teater og har bl.a. spillet hovedrollen som ’Ronniedrengen’ i kultfilmen »De Skrigende Halse«, og har desuden optrådt sammen med Timm og Gordon og Chr. Damsgaard samt i tv-programmerne »Live fra Bremen« og »Langt fra Las Vegas.«

Ved siden af en masse teaterroller har Kristian spillet revy i f.eks. Kerteminde og på Bornholm, hvor han også har været instruktør.

Charlotte Amalie Kehlet

Charlotte Amalie Kehlet opnåede en fantastisk debut i Rødvig Revyen 2018, og hun kommer tilbage i 2019.

Charlotte Kehlet har blandt andet spillet med i forestillinger som »Frøken Nitouche« på folketeatret, »Skammerens datter« på Østre Gasværk Teater og »Pippi Langstrømpe« på Bremen Teater, samt ikke mindst været med i filmen »Dirch.«

Stevnsbladet skrev således om hende efter sidste års revy: “Revydebutanten Charlotte Amalie Kehlet leverer herlig sprogmagi i en monolog om ligebehandling.”

Garvet revystjerne

Christian Damsgaard har medvirket i revyerne i Græsted, på Bornholm, i Esbjerg og i Aarhus.

Han har spillet på blandt andet Folketeatret, Det Danske Teater, Nørrebros Teater, Rejsescenen, Cafe Liva og Bellevue.

Anne »Puk« Hjort

Anne Hjort kender de fleste for at have spillet Puk i DR’s “Nissebanden i Grønland”.

Men hun har også medvirket i revyer som Nykøbing Falster, Menstrup og Sønderborg, og så har hun optrådt i et utal af film, teaterforestillinger, tv og musicals, bl.a. »Kielgasten« sammen med Kim Larsen. Hun har også lagt stemme til adskillige tegnefilm bl.a. Løvernes Konge og Den lyserøde panter.

Klovn-skuespiller er med

Jacob Weble har spillet på Folketeatret, Grønnegårds Teatret, Husets Teater, Aalborg Teater, Det Lille Teater og Nørrebro Teater.

På film og tv er han især kendt for sin rolle som Pivert i tv-serien »Klovn«. Har desuden medvirket i »Strisser på Samsø«, »Forbrydelsen II« og i julekalenderen »Mikkel og Guldkortet«. Modtog i 2002 Reumerts Talentpris. Har desuden skrevet teaterstykker og revytekster.

Priser og anerkendelse

Revyperler indleder sin 11. sæson med bagagen fuld af gode anmeldelser, anerkendelser og priser.

Rødvig Revyen 2018 modtog bl.a. en nominering som en af Danmarks tre bedste revyer. Revy-parret Jeanette og Michael Larsen, modtog den fornemme Thorleifpris, som er opkaldt efter revydirektør Leif Maiboms folkekære figur Thorleif.

Så alt tyder på, at der er lagt op til endnu en glad sommerfest i Rødvig.

sky

 

Skriv en kommentar