(Last Updated On: 5. maj 2014)

Fredag den 2. maj blev roklubbens nye båd døbt

Svanen
Ungdomsroere fik den første tur i Roklubbens nye båd. (Privatfoto)

RØDVIG: Valget er faldet på en Coastal firer med styrmand (C4x+). Bådtypen produceres i Frankrig, er meget sødygtig og designet til roning på åbent vand.

”Finansieringen af båden er især kommet i stand via støtte fra Kommunens Fritids- og Aktivitetsudvalg, Lokal Forsikring og Vaskerifonden. Og gennem Coastal netværket under Dansk forening for rosport har klubben fået hjælp og inspiration til valg af den første båd af denne type”, oplyser Ivan Hansen, fra bestyrelsen i Roklubben Stevns.

Klokken 16 var 45 forventningsfulde medlemmer var mødt foran klubhuset på havnen i Rødvig, for at overvære navngivningen.

Ivan Hansen bød velkommen og Jørgen Henriksen fra Vaskerifonden lagde i sin tale vægt på, at den økonomiske støtte var givet, fordi båden med sin konstruktion og anvendelsesmuligheder vil være med til at tilføre klubben en ny aktivitet, som kan give roerne mere tid på vandet. Det var heller ikke uden stolthed at Jørgen Henriksen afslørede navnet Svanen. Både fordi denne stolte og yndefulde fugl er Danmarks nationalfugl og Vaskerifondens logo. Traditionen tro døbt med havvand og et klingende hurra.

Svanen blev på sin første sejlads ført ud på åbent hav af Fie, Anne-Kristine, Signe, Luna og med Freja ved roret. Under overværelse af alle gæster sejlede de fem stolte ungdomsroerne forbi alle gæsterne, som stod opstillet ved badeplatformen.

Skriv en kommentar