(Last Updated On: 27. august 2018)

Roere fra ind- og udland skal lørdag den 1. september dyste i Danish Open Coastal Rowing ud for Rødvig Havn

(Foto: Jesper Skavin)

Rødvig: Danish Open Coastal Rowing er det uofficielle danske mesterskab for roning i coastal både og er samtidig kvalifikationsløb for danske holds ranking til VM.

I år afholdes Forbundsmesterskaberne i Coastalroning (DM) og Danish Open Coastal Rowing i et samarbejde mellem Dansk Forening for Rosport og Roklubben Stevns.

Det sker lørdag den 1. september, hvor borgmester Anette Mortensen åbner stævnet klokken 10.15, inden første start går klokken 10.30.

Ideelle betingelser

Det hele forløber i farvandet syd for Rødvig Havn, tæt på Roklubben Stevns, og der forventes deltagere fra både ind- og udland, som vil konkurrere om topplaceringer i disse uofficielle danmarksmesterskaber.

– Klubben har som kystklub ideelle betingelser for coastal roning, hvor det absolut ikke gør noget, hvis der er lidt bølger på vandet, som gør sporten både sjov, underholdende og udfordrende, forklarer Jesper Thrane Christiansen, der er medlem af bestyrelsen for Roklubben Stevns og regatta-koordinator.

Med lokal deltagelse

De regerende juniormestre i mix kommer netop fra Roklubben Stevns, og klubben havde desuden en herredobbelt til VM sidste år, som resultat af en tredjeplads ved Danish Open Coastal Rowing i Horsens.

Naboklubben Rødvig Roklub har også stærke roere, som kan stille til start.

Nyt i Norden

Arrangørerne håber på stor støtte og interesse fra både naboer, roklubber i nabolaget og ganske almindelige borgere, med lyst til at kigge forbi for at kigge på denne form for vandsport.

– Den væsentligste for os er, at regattaen afvikles på en måde og under forhold, der kan inspirere og give folk lyst til selv at prøve kræfter med sporten, siger Jesper Thrane Christiansen.

Han fortæller, at coastalroning er relativt nyt i Danmark og Norden, men at det er kæmpestort i Sydeuropa ikke mindst Frankrig

– Med de mange kilometer kyststrækning, vi har her i landet, er Coastalroning et oplagt alternativ til inriggerroning, havkajak og andre fysiske vandsportsaktiviteter. Det kræver både styrke, udholdenhed og en vis portion mod. Teknikken er ikke helt så forfinet som i scullerroning, som vi lige har set ved EM, men alligevel er det vigtigt, at man kan ro korrekt for at få gode resultater, og det er ikke helt let, slutter regatta-koordinatoren.

Under stævnet vil der være mulighed for at købe en kop kaffe eller te og kage for en rimelig pris i Roklubben Stevns’ lokaler på havnen. Der vil også kunne købes øl, vand og lidt at spise.
rmh

Regler og konditioner

Danish Open Coastal Rowing roes på en 6 km. bane med indlagte vendinger omkring bøjer, hvor der skal kæmpes i at mestre bølgerne, styring af båden på banen og i at undgå sammenstød.

  • Alle både i hvert løb starter samtidigt
  • Banen er overvåget af officials i følgebåde, således at sikkerheden er høj
  • Bådklasserne er single (C1x), double (C2x) og firer med styrmand (C4x+)
  • Konkurrencerne går ud på at ro de 6 km. hurtigst
  • De aflægges på en 3 km. lang rundstrækning, der løber fra havnemolen mod nord ned mod “revet” i syd
  • Rundstrækningen skal roes igennem to gange for at komme op på de 6 km.

Hvis vejrguderne er stævnet nådige, kommer der en let til frisk østlig til sydøstlig vind med dertil hørende bølgegang, som kan udfordre roerne og underholde tilskuerne. Et sådan vejrlig kræver ekstra meget både fysisk og teknisk, og det hænder at en enkelt roer skal ud på en lille ufrivillig svømmetur.

Skriv en kommentar