(Last Updated On: 14. juni 2018)

Medejerskab var et af de helt store emner på årets generalforsamling for Verdensarv Stevns. (Foto: Verdensarv Stevns)

Store Heddinge: Borgmester og bestyrelsesformand i Verdensarv Stevns, Anette Mortensen (V), bød velkommen, da Verdensarv Stevns tidligere på året holdt sin første generalforsamling med den nye bestyrelse, som er tiltrådt ved årsskiftet.

I sin beretning nævnte hun blandt andet, hvordan Verdensarv Stevns og verdensarvsarbejdet i høj grad har haft glæde af en bredere forankring og ansættelsen af en direktør. Det har givet fokus på udvikling og koordinering af verdensarvsarbejdet og ved udgangen af 2017 en positiv proces omkring ansvarsfordelingen af opgaver.

– Koordinering er blevet en naturlig del af samarbejdet, og det får verdensarven til at stå tydeligere frem, både i forhold til pressen, men også i forhold til for eksempel VisitSydsjælland-Møn, sagde Anette Mortensen.

Inddragelse gavner

Fokus var også på medejerskab. Verdensarv Stevns initierer mange forskellige måder at inddrage andre på, blandt andet med Lokal Referencegruppe, Geologisk Referencegruppe og Verdensarvens Venner, som startede i det små i 2017 – og så partnerprogrammet.

– Alle disse formelle og uformelle grupper er en mulighed for alle dem, der vil og har lyst til at være med i verdensarvsarbejdet, til gavn for både verdensarven, for erhvervslivet og for hele Stevns. Jeg synes, det er fantastisk, at partnerskabet også har fået så meget fart på. Den her gejst og ildhu der er, smitter af alle andre steder, sagde Anette Mortensen.

Tove Damholt, direktør i Verdensarv Stevns tilføjede, at netop det solide medejerskab i Stevns er ganske særligt og noget, man ser positivt på fra hele verden. I 2017 fik Stevns Klint en form for tilstandsrapport udarbejdet af IUCN, International Union for Conservation of Nature, for UNESCO.

– Udover at vi får den samlede bedste vurdering man kan, så fremhæver rapporten positivt den måde vi arbejder med medejerskab på. Det er svært ikke at blive stolt af, sagde Tove Damholt.

En af de fremmødte, May-Britt Diechmann, foreslog et endnu bredere samarbejde med skolerne i formidlingen af verdensarven og Stevns’ historie. Det var der positiv stemning for.

Skriv en kommentar